”Inte nu vi ska vara som bäst”

  • App
01082021_1627855511.jpeg

Säsongspremiären mot GIF Sundsvall på Löten slutade i en 4-0-förlust, ett resultat som Blåsvart förstås inte var nöjda med även om det handlar om årets första träningsmatch.

– Det är kul att vara igång, men det var inte riktigt den premiär man hade önskat sig. Även om det är en träningsmatch vill man alltid vinna och det är självklart tråkigt när det blir så stora siffror också. Men det kommer nya matcher, säger Axel Björnström.

– 4-0 var väl lite i överkant tycker jag, men det är klart att det var rättvist. Det såg ut som att de har kommit lite längre med sitt spel än vad vi har gjort så här på försäsongen, men det är inte nu vi ska vara som bäst heller.

Björnström debuterade till vänster i den blåsvarta backlinjen tillsammans med sin nästan-namne Tim Björkström i mitten. Han var förstås inte heller nöjd med att få släppa fyra bollar förbi sig, men såg också ljusglimtar i spelet.

– Det kändes okej stundtals, men sedan märker man att det är mycket nya spelare och det sitter inte riktigt ihop överallt. Så det är klart att det finns mycket att förbättra, men man får ta första matchen lite för vad det är. Det är skönt att få en match i benen, och så har man lite grejer man kan kolla på och träna på, säger Tim Björkström.

– Jag tycker de är bra, de rullar mycket boll och vi kommer inte riktigt åt dem. Sen är inte målen de gör tiopoängare direkt, men jag tycker vi känns hyfsat farliga i sista tredjedelen när vi kommer på kanterna med Steffo och Sam och där finns det spets. Kan vi bygga på det, få till grunderna i försvarsspelet och alla lär känna varandra så tror jag det finns mycket potential i det här laget, många bra spelare.

De båda nyförvärven var trots allt nöjda med att ha klarat av sin debut i blåsvart och att säsongen äntligen är igång.

– Det kändes okej, jag hade lite mycket bolltapp som kanske hela laget också, men det var en början så får man bygga härifrån. Man vill ju egentligen köra en ny match imorgon för att få revansch, men vi får göra en bra träningsvecka nu och spela bättre mot BP på lördag, säger Axel Björnström.

– Kroppen känns bra, jag känner mig pigg och är spelsugen, det känns som det viktigaste. Sedan kommer de andra bitarna som spelsätt och så vidare att falla på plats, säger Tim Björkström.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch