Ingen fortsättning för Kim Skoglund

  • App
01082021_1627855224.jpeg

Kim Skoglund har representerat Sirius under nästan hela sin karriär, med uppehåll bara för en två år lång sejour i GUSK 2009-2010. Han debuterade redan som 16-åring 2004, då i division 2, och har sedan varit med på hela resan via division 1 och Superettan upp i Allsvenskan.

Den nu 30-årige mittfältaren har varit en vital del av Sirius under 12 A-lagssäsonger och spelat 259 seriematcher i Blåsvart. Med det är han en av de som gjort absolut flest framträdanden i Sirius genom alla tider, och utan tvekan en av klubbens största.

När hans kontrakt nu löper ut efter årets säsong blir det dock ingen fortsättning i Sirius för Kim Skoglund. Sirius tränare Kim Bergstrand förklarar beslutet:

– Kim fick ett kontraktsförslag redan i somras som han inte återkom på. Sedan har tiden gått och saker och ting har förändrats. Det handlar om en helhetsbild med bland annat position och ålder, där det sett till helheten känns som rätt beslut. Men det är ett väldigt tråkigt beslut att ta, säger Kim Bergstrand, och fortsätter.

– Alla vet vad Kim har gjort för klubben, och det ska alla i Sirius vara väldigt tacksamma för. Det är utan tvekan det tuffaste beslut om en spelares framtid vi har tagit som tränare i Sirius.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch