Inför: Växjö DFF – IK Sirius

01082021_1627845130.jpeg

På söndagen klockan 16 avslutar Sirius damer vårsäsongen mot Växjö DFF borta på Myresjöhus Arena.

Sirius damer avslutar på söndagen vårsäsongen med ett rafflande möte borta mot Växjö DFF. Med samma poäng för de båda lagen efter 12 omgångar är det viktiga poäng på spel i den trettonde, och efter 1-0-segern mot Holmalund senast är det god stämning i Siriuslägret.

– Det var såklart jätteskönt att få vinna igen. Det var välbehövligt, och har gett mycket energi, säger Fredrik Bernhardsson.

Fjärdeplacerade Växjö har varit i gott slag de senaste veckorna, med fyra raka segrar på kontot. Seriens med god marginal målgladaste lag, med näst flest gjorda men också fjärde flest insläppta mål, besegrade senast jumbon Sunnanå med 4-0 på bortaplan. Tre av målen gjorde Anna Anvegård, Elitettans bästa målskytt så här långt med 13 fullträffar.

– Vi förväntar oss en liknande matchbild som mot Holmalund. Växjö är ett väldigt anfallsglatt lag och det gäller för oss att hålla ihop och stänga ytorna, säger Fredrik Bernhardsson.

I Sirius är Agnes Nyberg tillbaka i matchtruppen efter att ha varit borta på landslagsläger senast, men skadeläget är oförändrat och då även F19 spelar match under söndagen finns inga förstärkningar att hämta därifrån. Emma Holmgren har haft feber i veckan men ska med största sannolikhet vara okej för söndagens match. En något decimerad trupp ser dock fram emot en på förhand mycket tät och spännande match.

– Det är sista vårmatchen och vi kommer in i matchen i ett oerhört jämnt läge, så det är klart det kittlar. Vi har haft en bra träningsvecka och har en god känsla i gruppen, säger Fredrik Bernhardsson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch