Inför Västerås SK – IK Sirius

02082021_1627887635.jpeg

I den sista träningsmatchen innan Allsvenskan beger sig Sirius till Iver Arena för att möta Superettan-laget Västerås SK. Matchen startar 14:00, för dig som vill se matchen på unt.se börjar sändningen redan 13.50.

Blåsvart hade spelledigt förra helgen efter en kortare utflykt till Högbo bruk för ett miniläger. Helgen dessförinnan spelades dubbla träningsmatcher mot GIF Sundsvall och IK Brage. Sundsvallsmatchen var något händelselös och slutade 0-0. Dagen efter reste ett ungt Siriuslag till Borlänge och förlorade med knappa 3-2 mot Superettan-laget Brage. Idag är det dags för årets genrep – en möjlighet att slipa på de sista detaljerna inför den allsvenska premiären mot IFK Norrköping 11 april.

Motståndarna
Västerås har under försäsongen tagit sig hela vägen till semifinal i Svenska Cupen, där föll laget mot BK Häcken efter att tidigare ha slagit ut flera allsvenska lag såsom Malmö, Halmstad och Degerfors. Därefter har laget spelat två träningsmatcher som resulterat i en 2-1-vinst mot Örebro Syrianska samt en 3-0-förlust mot Vasalund. Under den senaste veckan gjorde Västerås klart med den tidigare Siriusspelaren Simon Gefvert som lämnade Blåsvart efter ett drygt år i föreningen.

TV-sändning
Matchen sänds på unt.se och sportexpressenplay.se.
>> Se matchen på unt.se

Huvudtränare Daniel Bäckström inför dagens match:

Dags för sista träningsmatchen innan seriepremiären – vad har du för förväntningar på genrepet?
– Det här är ju en speciell match i och med att det är det sista vi gör innan seriepremiären. Jag förväntar mig dels att det kommer märkas att det snart är just seriepremiär, och jag förväntar mig även att den stegrande intensiteten från träningarna kommer märkas på planen idag. Det är ju i princip bara en vecka kvar till Allsvenskan, och det känner vi verkligen på träningarna – jag tror och hoppas att det kommer synas på Iver Arena idag.

Sammanfatta de två senaste träningsveckorna.
– Under förra veckan var vi på ett bra läger i Högbo, vi fick ett litet miljöombyte, vi genomförde två träningar och fick möjlighet att umgås i andra sammanhang än på Studenternas. Sedan har den här veckan varit en vanlig matchvecka där vi förberett oss inför Västerås och såklart fortsatt med våra förberedelser inför den allsvenska premiären. Som jag sade tidigare tycker jag att det märks att det börjar närma sig premiär och jag är nöjd med det vi gjort på träningarna utifrån den planen vi har.

Vad är viktigt att tänka på när man möter Västerås?
– De är ett Superettan-lag som har gjort bra resultat mot allsvenska lag i Svenska Cupen. De har haft en bra försäsong så vi åker dit med respekt för motståndet. Samtidigt är vårt huvudmål att sätta vårt egna spel – att fortsätta göra det vi är bra på och utveckla de delar vi behöver finslipa på inför premiären.
När det kommer till Västerås rent spelmässigt känner vi bland annat till Viktor Prodell som spelat på allsvensk nivå i många år, han vet vi är väldigt inblandat i deras anfallsspel, sedan ska vi också se till att vara bra på att bromsa deras kontringar.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch