Inför: Varbergs BoIS – IK Sirius

01082021_1627813579.jpeg

På lördagen bär det av igen för Sirius herrar, som i säsongens tredje sista match tar sig an Varbergs BoIS borta på Påskbergsvallen klockan 15.

I början av september tog Superettan två veckors landslagsuppehåll. Efter vilan kom för Sirius del en rad av fem svåra matcher inom tre veckor, en på förhand tuff utmaning som avklarades alldeles galant. Man tog tre segrar och två kryss som utökade den obesegrade sviten till tio matcher, tre hållna nollor som utökade det totala antalet till fantastiska 13 på 27 matcher, och 11 poäng som (i praktiken) säkrade minst den allsvenska kvalplatsen, och ger fortsatt slagläge uppåt inför de tre avslutande omgångarna.

– Det är klart det vore kul att ta en av direktplatserna. Då handlar det om att vinna matcherna. Men vi har ingen ångestavslutning som många andra andra lag, vi har ingenting att förlora. Hur det än går har vi gjort det jäkligt bra så här långt, säger Kim Bergstrand.
– Vi tycker att vi under hela september spelade bra offensivt och var väldigt stabila. Det känns som att vi är på banan. Nu har vi kört på som vanligt, hållit folk fräscha och jobbat vidare med vårt grundspel.

I övriga Superettan spelas flera andra intressanta matcher i denna den 28:e omgången av 2015 års upplaga, vars samtliga matcher avgörs under lördag och söndag. Framför allt möts, ett par timmar efter Sirius match i Varberg, ettan Jönköping och tvåan Östersund i ett sprakande toppmöte på Stadsparksvallen.

Tillbaka efter ännu ett landslagsuppehåll står nu för Sirius del tabellfyran Varberg för motståndet borta på Påskbergsvallen på lördagen kl 15. Med nio poäng och 19 plusmål upp till Sirius är hoppet om att knipa tredjeplatsen så gott som ute för hallänningarna, som icke desto mindre lär vilja försvara sin fjärdeplats och att sätta käppar i hjulet för Blåsvart. Man har gått relativt starkt på slutet, men fick efter en svit på fem matcher utan förlust se sig besegrade med 2-1 borta mot Mjällby senast. Tränade av Ljungskileprofilen Jörgen Wålemark, och med förre Ljungskileanfallaren David Johannesson som bäste målskytt, går man med hjälp av ett ramstarkt försvar mot sin bästa tabellplacering någonsin. På Studan i juni fick man med sig en poäng efter Nsima Peters kvittering till 2-2 i matchminut 95, medan Sirius vann komfortabelt med 2-0 på Påskbergsvallen förra hösten. Kim Bergstrand hoppas kunna upprepa det senare resultatet imorgon.

– Varberg är ett väldigt tydligt lag, som spelar rakt och mycket på kontring och fasta situationer, är välorganiserade defensivt och offensivt och väldigt fysiska. Det är två olika stilar som möts och det gäller att vi gör vårat sätt att spela fotboll bättre än vad de gör sitt. Jag tycker vi gjorde en jättebra match mot dem på Studan i våras, även om vi inte vann spelade vi bra fotboll, och vi gjorde en bra bortamatch mot dem förra hösten.

Den uttagna matchtruppen är densamma som till matchen mot IK Frej senast.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch