Inför Varbergs BoIS - IK Sirius

1500x1000_EBILJETT_varberg

Under söndagen reser Sirius till Västkusten för årets första möte med Varbergs BoIS. Hemmalaget har noterats för lika många poäng som Blåsvart i säsongsinledningen och Hallandslaget återfinns på elfteplatsen i tabellen, medan Sirius huserar på tolfeplatsen. Här nedan kan du ta del av huvudtränare Daniel Bäckströms tankar inför matchen. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen:

Vad blir nyckeln för att vända på trenden från de tre senaste matcherna?
– Enkelt sammanfattat behöver vi spela bättre och vinna matcher – och mot Varberg blir matchbilden helt annorlunda jämfört med våra två senaste matcher. Matchen kommer att präglas mycket av dueller och kamp, och i det läget vi är i nu är det just vad vi behöver göra bättre. Vi ska ner till Varberg och kriga.

Hur ser du på Varberg som motståndare?
– Varberg har en tydlig profil på spelare och lag som de under åren i Allsvenskan maximerat. De satsar mycket på att skapa situationer genom långa passningar, dueller och fasta situationer – och där är de svåra att möta. Vi behöver vara skickliga på att spela vårt spel, men också vara beredda på att Varberg påverkar matchen genom sitt sätt att spela.

Berätta lite om läget i truppen och tillgängligheten inför matchen.
– Christian Kouakou och Kristopher Da Graca är nu tillbaka på allvar och de kommer att starta matchen. Glädjande är också att David Mitov Nilsson är tillbaka i matchtruppen efter sin långa skadefrånvaro, idag är han på bänken. När det kommer till frånvarolistan är August Ahlin skadad och Yukyia Sugita vilas den här helgen.

Sirius tre senaste matcher
Mjällby AIF – IK Sirius: 3-0.
IK Sirius – Hammarby IF: 0-3.
Djurgårdens IF – IK Sirius: 4-0.

TV-sändning

Matchen sänds på discovery+. För varje nyteckning genom länken här nedan får Sirius en del av intäkterna.

>> Till discovery+

Biljett

Säkra din plats på läktaren via varbergsbois.ebiljett.nu.

Motståndet

Varberg ligger för tillfället elva med sina sju inspelade poäng. Laget har två vinster, en oavgjord samt tre förluster efter de första sex matcherna. Samma facit som Sirius med andra ord. De senaste tre matcherna har laget haft det svårare med både poäng- och målskörden då de endast har noterats för ett mål och en poäng.

Fjolårets möte mellan Varberg och Sirius slutade mållöst på Varberg Energi Arena. Mötet på Studenternas slutade 2-1 till Blåsvart efter mål av Marcus Mathisen och Adam Hellborg.

Varbergs tre senaste matcher
AIK – Varbergs BoIS: 1 -0.
Varbergs BoIS – Mjällby AIF: 0-0.
BK Häcken – Varbergs BoIS: 3-1.

>> Till Varbergs hemsida

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch