Inför: Varbergs BoIS – IK Sirius

  • App
01082021_1627856000.jpeg

I Svenska Cupens gruppspel ta sig Sirius på söndagen an Varbergs BoIS på bortaplan, med avspark klockan 15.00 på Övrevi IP i Tvååker.

>> Truppen mot Varbergs BoIS
>> Inte på plats? Matchen sänds på CMore.se!

Efter 1-1 hemma mot Öster i den första matchen i Svenska Cupens gruppspel väntar på söndagen ett bortamöte med Varbergs BoIS för Sirius del. Klockan 15.00 sparkar matchen igång på Övrevi IP i Tvååker, drygt en mil utanför Varberg.

Varberg inledde gruppspelet med en knapp 1-0-förlust borta mot IFK Göteborg förra helgen, och på lördagen upprepade Öster sitt resultat från förra helgen när man spelade 1-1 mot just IFK Göteborg. Därmed har Sirius chansen att gå upp i topp i gruppen inför den sista omgången.

Men då krävs seger mot Varberg. Hallänningarna som hållit till i Superettan under de senaste åren klarade sig 2017 från kval nedåt med en hårsmån, på bättre målskillnad än Örgryte och Gefle knep man en elfteplats.

Inför årets säsong har förre tränaren Jörgen Wålemark ersatts av Joakim Persson, förre Siriusspelaren Kujtim Bala blivit ny klubb-/sportchef och ett nytt lag börjat ta form innehållandes bland annat Jakob Bergman, som valde Varberg efter att ha lämnat Sirius i vintras. I truppen märks också bland andra den rutinerade anfallaren Gabriel Altemark-Vanneryr.

– Det är ett annorlunda Varberg mot det som varit förut. Kujtim och Jocke har byggt ett helt nytt lag och spelar en mer passningsorienterad fotboll, så det blir intressant, säger Kim Bergstrand.

Sirius har nött vidare i snöyran på Löten och hoppas ha tagit ytterligare ett par steg framåt under veckan.

– Vi hoppas få till några små byggstenar till, vi har kört mycket anfallsspel den här veckan och hoppas vi kan få det lite mer synkat än det har varit. Det ska bli kul, jag tror det här kan vara en ganska bra värdemätare för oss, säger Kim Bergstrand.

En seger skulle ge Blåsvart ett fint utgångsläge inför en ren gruppfinal mot IFK Göteborg hemma på Löten nästa helg, men Kim Bergstrand vill inte lägga allt fokus på resultat.

– Man villa alltid vinna varje match men jag skulle säga att det ändå är viktigare att vi får ihop lagspelet åt båda håll bättre. Gör vi det och en hyfsad prestation så har vi en bra chans att vinna. Vi vill hellre att det ser bra ut och sitter ihop än att vi vinner på slumpen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch