Inför: Varbergs BoIS – IK Sirius

01082021_1627844314.jpeg

Gick det inte alltid som på räls i segrarna mot Örgryte och Syrianska så var det verkligen inget snack  när Blåsvart förra helgen tog sin tredje raka seger i Superettan i och med 6-0 mot Degerfors hemma på Studan. En upprepning av det resultatet när man imorgon lördag möter Varberg på bortaplan blir förstås svår att uppnå, men formen verkar onekligen vara på uppåtgående.

– Vi gjorde en bra match sist, trots att vi har en del skador och får flytta runt många till nya positioner. Spelarna gör det väldigt bra, de är fantastiskt flexibla, och alla börjar komma in i hur Sirius spelar fotboll, säger Kim Bergstrand.

När matchen på Påskbergsvallen i Varberg drar igång klockan 18 har precis de tre inledande matcherna i Superettans tionde omgång avslutats. Det handlar bl.a. om viktiga poäng i botten av tabellen när Ljungskile tar emot Ängelholm och Degerfors möter Assyriska. Andraplacerade Sirius närmaste konkurrenter för närvarande är trean AFC United, som spelar borta mot Syrianska på söndag, och serieledande Halmstad som på måndag möter Örgryte på bortaplan.

Fjolårsfemman Varberg har fått en något trögare start på årets säsong. Tio poäng räcker till en elfteplats i den jämna tabellen så här långt, men senast man vann var med 2-0 borta mot Syrianska den 24 april. Tre kryss och två förluster senare, senast två raka bortamatcher som båda slutade 1-1 mot AFC United och Assyriska, vänder Varberg hem till Påskbergsvallen där senaste segern kom i seriepremiären mot Åtvidaberg. Mot topplagen har man dock hållit emot bra, förutom 1-1 borta mot AFC var 0-1-förlusten i Hallandsderbyt hemma mot Halmstad knapp, och Sirius lär knappast få något gratis mot ett av seriens mest varnade lag som man i fjol fick nöja sig med två oavgjorda resultat mot. Ett av fjolårets tätaste försvar lär göra det svårt för Blåsvart även imorgon.

– Varberg är ett lag som satsar i princip allt på försvarsspel och fasta situationer, de har sällan bollen under kontroll men jobbar väldigt hårt i defensiven. Det gäller att vi är vakna vid fasta situationer och har koll på andrabollarna, säger Kim Bergstrand.

Kujtim Bala är frisk från sin ljumskskada och tillbaka i matchtruppen lagom till mötet med sitt gamla lag, liksom Nicklas Maripuu som missade matchen mot Degerfors. Istället saknas Christer Gustafsson, som brutit ett ben i foten och nu väntar på operation med efterföljande gips.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Nicklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
22 Daniel Ahonen
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch