Inför Varberg-Sirius

  • App
02082021_1627886732.png

Omgång 18 står för dörren och den här gången väntar Varbergs BoIS på bortaplan. Frågan är om blåsvart kan utöka sin förlustfria svit – just nu har laget 6 raka matcher utan förlust. Motståndarna Varbergs BoIS kommer till dagens match med en trepoängare i ryggen efter 2-1 senast mot Örebro SK.

Det var endast tre veckor sedan Sirius och Varberg senast möttes. Den gången spelades matchen på Studenternas och tillställningen slutade matchen 3-3 efter ett sent kvitteringsmål från Varberg. Trots att det endast var 19 dagar sedan har mycket hänt sedan dess: tre omgångar har passerat, ett transferfönster har stängt, Yukiya Sugita har signerat ett nytt kontrakt och Stefano Vecchia har gått upp i delad skytteligaledning.

Tabelläget
Blåsvart kommer till matchen som tabellsexa med 28 inspelade poäng. Blickar man nedåt är det fyra poäng till tabellsjuan Bajen, men blickar man istället uppåt skiljer det endast tre poäng till andraplatsen i tabellen. En ny trepoängare skulle göra att Sirius befäster sin position på den övre halvan av tabellen. Motståndarna Varberg har hittills inkasserat 20 poäng och befinner sig därmed på en tiondeplats i tabellen.

Läget i laget
Vi stämde av läget med huvudtränare Henrik Rydström inför matchen:

En hel veckas vila, hur har ni laddat upp?
– Ja, det är ovanligt lyxigt att ha tid till återhämtning och träning, det har inte hört till vanligheterna på sistone. Vi har tagit tillfället i akt och jobbat på bitar vi inte hunnit med den senaste tiden, men givetvis också förberett oss på hur Varberg spelar. Hur de vill komma åt vissa ytor, hur de försvarar sig och så vidare.

Status i truppen?
– Alla är tillgängliga, förutom Sam Lundholm. Vi har dock Isak Bråholm, Hannes Sveijer och Joakim Persson utlånade till andra lag den här helgen.

Vad tänker du kring motståndarna?
– Varberg är ett hårt arbetande lag som sätter riskminimering i främsta rummet. Det syns att de tror på det Joakim Persson och tränarteamet predikar och de har gjort det väldigt bra hittills.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch