Inför: Utsiktens BK – IK Sirius

01082021_1627810014.jpeg

På lördagen klockan 16 möter Sirius herrar Utsiktens BK borta på det svårspelade konstgräset på Ruddalen i Göteborg i Superettans 22:a omgång.

Två raka segrar, och två övertygande sådana, har gett Sirius arbetsro med nio omgångar kvar av Superettan.  Sedan den snöpliga bortaförlusten mot Brommapojkarna har man tre segrar och ett kryss, vilket har gjort att man allt mer befäst sin position bland de absoluta topplagen.  I 2-0-segern hemma mot IFK Värnamo senast var det aldrig något snack, och lördagens bortamatch mot Utsikten, som sparkar igång kl 16 på Ruddalen i Göteborg, är nästa utmaning.
– Vi har gjort ett par bra insatser, och det går sakta men säkert åt rätt håll hela tiden. Vi har hittat en stabilitet som vi kanske inte haft tidigare, säger Kim Bergstrand.

Den 22:a superettanomgången, som kommer att följas av ett knappt två veckor långt matchuppehåll, smygstartade med att Brommapojkarna besegrade Frej i torsdagens bottenmöte, och fortsätter på lördagen med förutom Sirius match även mittenmötet mellan Varberg och AFC United. Omgången avslutas med en tuff drabbning mellan serieledande Jönköping och femman Degerfors på måndag kväll. Tvåan Östersund, tredjeplacerade Sirius för närvarande närmaste konkurrent, möter Mjällby på bortaplan på söndagen.

Sirius motståndare Utsikten tog en stor skalp när man bortabesegrade Degerfors med 2-1 den 1 augusti, men sedan dess har man tre raka förluster, senast 1-5 mot Östersund och dessförinnan 1-4 mot Syrianska. Som nästjumbo i tabellen har man släppt in flest mål (43), men dessa har i stor utsträckning varit koncentrerade till en handfull matcher (man har bland annat förlorat mot Assyriska med 7-1). Göteborgslaget som gör sin första Superettansäsong någonsin har trots allt lyckats skrapa ihop 18 poäng, och kan vid seger klättra förbi Brommapojkarna upp på 14:e plats. Lagets största hot är fjolårets skyttekung i Division 1 Södra Luka Mijaljevic, som i år smällt in nästan hälften, 9 av 20, av Utsiktens mål. På Studan i Sirius hemmapremiär i våras blev det dock inga, då Blåsvart vann med 3-0 efter en fin insats. Den hoppas man förstås kunna upprepa i lördagens returmöte.
– Utsikten spelar väldigt mycket så som de gjort under hela säsongen, de är välorganiserade, ligger ganska lågt och spelar rak, snabb fotboll. Det är väldigt likt hur Värnamo spelade mot oss, och Mjällby också. Vi vet vad som väntar oss och har förberett oss för det, så får vi se om vi lyckas. Vi är i bra form i alla fall, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen utgår jämfört med senast Kalle Larson, som fick problem med en ljumske i matchen mot Värnamo, och Ante Björkebaum, som har smärtor i ett knä. Tillbaka är Erik Figueroa och Gustav Thörn.

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch