Inför: Trelleborgs FF – IK Sirius

01082021_1627846914.jpeg

Krysset i den märkliga matchen mot Åtvidaberg hemma på Studan var lite av en besvikelse, men med fem omgångar kvar är det fortsatt Sirius som leder Superettan. På söndagen klockan 17 väntar en tuff bortamatch mot starka nykomlingen och seriesexan Trelleborg.

– Vi har väl konstaterat att vi till stora delar gjorde det bra sist, men att det var alldeles för okoncentrerat bakåt vid några tillfällen. Så många målchanser som vi skapade tror jag aldrig att vi har gjort tidigare. Men vi tycker vi har haft en bra trend spelmässigt på sistone, så det känns som att vi ligger bra till, säger Kim Bergstrand.

Trelleborg har efter en trögare start imponerat i sin första säsong tillbaka i Superettan  efter att i fjol ha defilerat igenom Division 1 Södra. Skåningarna ligger alltså på sjätte plats i tabellen, och hemma på Vångavallen är man fortfarande obesegrade i år efter  sex segrar och sex oavgjorda. I vårens möte på Studan vann Sirius med 2-1. På senare tid har det blivit en 3-0-förlust borta mot Örgryte och nu senast en 2-1-seger borta mot IFK Värnamo för Trelleborgs del. I laget märks framför allt den välmeriterade anfallaren Marcus Pode, som ligger tvåa i Superettans skytteliga med 12 mål så här långt i år.

– Trelleborg är svåra att slå hål på, särskilt på hemmaplan. De har en ganska offensiv balans men släpper ändå inte in så mycket mål, så det kan bli en tuff nöt att knäcka, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp tillkommer jämfört med senast Johan Andersson, som är tillbaka efter avstängning.

För er som inte kunnat ta er ner till Trelleborg tv-sänds matchen i TV4 Sport.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch