Inför: Trelleborgs FF – IK Sirius

  • App
01082021_1627858703.jpeg

Efter vändningen och 4-2-segern mot Elfsborg senast tar sig ett formstarkt Sirius på söndagen an Trelleborgs FF borta på Vångavallen i en match där Blåsvcart väntar sig en ordentlig kamp om tre viktiga poäng.

>> Truppen mot Trelleborgs FF

Sirius har efter den starka vändningen och trepoängaren hemma mot Elfsborg för två veckor sedan fått ett landslagsuppehåll på sig att landa och ladda om inför ännu en viktig match i Trelleborg idag, med avspark klockan 17:30 på Vångavallen.

– Alla undrar om det inte är synd med ett uppehåll efter att man vunnit, men vi tycker att det varit ett jättebra uppehåll där vi fått vila några dagar och sedan haft extremt bra träningar. Hela truppen känns väldigt väl förberedda, säger Thomas Lagerlöf.

Med bara fem matcher kvar att spela är det förstås tre mycket viktiga poäng som står på spel på Vångavallen. Medan Sirius ska hålla de jagande lagen bakom sig greppar jumbon Trelleborg efter sina sista halmstrån för att ha en chans att kravla sig över strecket.

– Vi vet att det kommer att bli extremt tufft, och vi vet hur förutsättningarna är där nere. Vi ska vara förberedda på allt, oavsett vad vädret och planen erbjuder ska vi acceptera läget och jobba därifrån. Vi har varit extremt noga med det. Inga undanflykter, fokusera på vad som ska göras, säger Thomas Lagerlöf.

Nykomlingarna Trelleborgs FF började säsongen lovande, och besökte Studenternas den 19 maj i en match som slutade 1-1. I omgången efter besegrade skåningarna Brommapojkarna, men sedan dess har man haft det tufft. På sina 15 senaste matcher har TFF tre kryss och 12 förluster.

De senaste veckorna kunde man dock mycket väl ha fått fler poäng med sig. Dalkurd satte avgörande 0-1 i matchens 93:e minut på Vångavallen i slutet av september, och när Trelleborg besökte Göteborg för två veckor sedan ledde man med 2-1 fram till matchens tionde tilläggsminut, då hemmalaget kvitterade till 2-2 via en frispark.

– När man ligger där nere är det ofta man gör bra matcher men inte får med sig poäng. Så har det varit för Trelleborg i många matcher på slutet, där de har varit väldigt nära att få med sig mer. Det är ett lag som ger allt hela tiden, säger Thomas Lagerlöf.

– Jämfört med i våras har de börjat spela lite rakare fotboll, som man gör när man hamnar i mer utsatt läge. Lite enklare än tidigare och mycket fokus på fasta. Det är inga konstigheter, det har vi också gjort, så vi är väl förberedda på vad som väntar.

Fotot: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch