Inför Tierps IF – IK Sirius FK, Svenska Cupen omgång 2

01082021_1627807775.jpeg

I morgon är det dags för Sirius damer att kliva in i Svenska Cupens andra omgång. Motståndare blir division 1-laget Tierps IF som har hemmaplansfördel på Vegavallen i Tierp.

Senast de två lagen drabbade samman i Svenska Cupen – 2013 – avgick Sirius med segern (5-3). Dock inte utan att fått slita rejält för avancemanget. Efter att ha varit ett av topplagen i division 1 Norra Svealand under ett par år har årets upplaga av Tierps IF haft det lite tuffare och håller nu till i ett litet ingenmansland i mitten av tabellen, med tolv poängs avstånd till både avancemangs- och nedflyttningsplatserna.

Trots att bara förflutit två år sedan senaste cupmötet är det bara fem Siriusspelare kvar från den trupp som besegrade Tierps IF den gången. En av dem är Stina Melin som för även har ett förflutet i Tierps IF, som blev hennes andra klubb efter moderklubben Österlövsta FF. Tre fyra av spelarna från den tiden finns fortfarande kvar i Tierps trupp och naturligt nog ser Stina både för och nackdelar med att möta sitt gamla lag.

– Klart det känns lite både och. Självklart är det mest roligt men å andra sidan är det lite extra jobbigt att förlora mot dem, säger Stina. Seriespelet har gått lite halvknackigt hittills för Tierp men det är en bra lag och jag vet att de ser fram emot matchen.

Under säsong har Sirius seriespelet som huvudfokus men Stina både tror och hoppas på avancemang.

– Vi har egentligen inte pratat så mycket om prioriteringarna men det är klart att det känns som en bonus med ett avancemang, säger Stina som har utgången av matchen klar för sig.

– Vi vinner med 5 – 0.

Tierps IF – IK Sirius FK

Svenska cupen, omgång 2

Onsdag 19 augusti 18:30

Vegavallen, Tierp

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch