Inför Täby FK – IK Sirius

1500X1000_TABY_IKS

Sirius första match i Svenska Cupen 2021/2022 står för dörren när laget beger sig till Täby och Tibblevallen för match mot Täby FK. Ett motståndarlag som huserar i Ettan Norra vanligtvis. En plats i omgång tre, det vill säga nästa års gruppspel, står på spel när lagen äntrar planen imorgon, torsdag. Det finns möjlighet att se matchen på plats i Täby samt även möjlighet att se matchen på TV via unt.se.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Förlust efter mål i slutminuterna senast, hur har analysen av matchen varit?
– Jag är väldigt nöjd med insatsen i stort. Vi spelade matchen på ett sätt som jag gillar – vi kontrollerar en stor del av matchen utifrån vårt anfallsspel. Tyvärr kommer vi inte till många riktigt bra målchanser, men vi har ändå tillräckligt mycket för att åtminstone göra ett mål tycker jag. Samtidigt försvarar vi oss bra och vi är medvetna om att AIK är tunga i sitt anfallsspel och att de är bra på fasta situationer. Vi gör ett prickfritt jobb i defensiven i 89 minuter, sedan smärtar det förstås att vi släpper in ett mål på det sättet som vi gör där i slutet. Men i stort sett så gör vi en väldigt bra match mot ett topplag, och det finns mycket positivt att ta med från matchen.

Två serier skiljer mellan Sirius och morgondagens motståndare, hur ser ni till att vara på topp trots divisionsskillnaderna?
– Det är alltid en utmaning att spela den här typen av matcher. Det har varit ett par allsvenska lag som förlorat i den här cupomgången under de senaste åren, så det gäller att åka till Täby för att prestera bra. Det kommer helt enkelt inte bli en lätt match, men utifrån den idén vi vill spela våra matcher tror jag att vi har goda förutsättningar att vinna matchen utifrån den kvaliteten vi har i laget.

Vad tänker du kring motståndet?
– Täby, som spelar i Ettan Norra, kommer utan tvekan att kriga för varje boll och vara på hugget i varje närkamp för att visa att de är att räkna med. Samtidigt tror jag att kvaliteten som vi har i det här laget kommer innebära att vi kommer kontrollera matchen. Täby ska få jaga mycket utan boll och över 90 minuter hoppas jag att det kommer synas att det skiljer två divisioner mellan lagen.

Hur ser läget ut i truppen inför imorgon?
– Det är endast Sam Ludnholm och Aron Bjarnason som är utanför truppen. Sams rehab går i rätt riktning och Aron gjorde ett ingrepp i foten i förra veckan och vi inväntar nu reaktionen av det. I övrigt är alla tillgängliga och uttagningsbara, sedan kommer vi inte åka till Täby med alla spelare men jag ser det som ett bra läge där spelare som inte spelat fullt ut nu har möjlighet att göra det imorgon, samtidigt som några startspelare från AIK-matchen får nytt förtroende. Det är en vältajmad match utifrån att vi har många spelare tillgängliga och det finns många spelare som vill visa vad de kan.

Sirius senaste matcher

Sirius – AIK: 0-1
Varberg-Sirius: 0-0
Sirius-Örebro: 1-2

Motståndarkollen

  • Täby FK är en relativt ny klubb som bildades så sent som 2012 efter att klubbarna Täby IS och IFK Täby slogs ihop.
  • Matchen blir historisk för motståndarna då de aldrig tidigare spelat mot ett allsvenskt motstånd i en tävlingsmatch.
  • Med tre segrar och en målskillnad på 25-43 ligger laget just nu på en femtondeplats i Ettan norra efter 16 spelade omgångar.
  • Den tidigare Siriusmålvakten Gustav Nyberg anslöt till klubben under sommaren.
  • Utlånade Ekin Bulut har tillhört Täby FK under junioråren.

Täby FK:s senaste matcher
Täby-Piteå: 2-1
Dalkurd– Täby: 5-1
Täby-Hudiksvall: 2-1

Spelschema
>> Till spelschemat för Svenska Cupen på svenskfotboll.se

Matchbiljetter
>> Köp biljett till matchen via Täbys hemsida

TV-sändning
>> Se matchen på unt.se.

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch