Inför: Syrianska FC – IK Sirius

01082021_1627845971.jpeg

Efter den 0-0-match hemma på Studan som mest av allt liknade vattenpolo, men som också beskrevs som en av Sirius bästa insater i år, har Blåsvart fått vila ut ordentligt. Efter två veckor utan match, med ett par dagars välförtjänt ledighet förra helgen, är det imorgon söndag dags att fortsätta att försvara serieledningen i Superettan. Syrianska FC står för motståndet borta på Södertälje Fotbollsarena klockan 17.

– Vi är jättenöjda med prestationen mot GAIS, så vi har byggt vidare på det. Vi vill hålla kvar den löpvillighet åt båda håll, men framför allt framåt, och aggressivitet i både anfalls- och försvarsspelet som vi hade i den matchen, säger Kim Bergstrand.

Superettans 22:a omgång drog igång på fredagen, då tabellfemman GAIS och sexan Trelleborg drabbade samman i en riktig holmgång som till slut slutade 3-3. På lördagen besegrade Varberg Degerfors på bortaplan, och Frej stod för en liten skräll då man besegrade seriefyran Dalkurd med 2-1 hemma på Vikingavallen.

Sirius motståndare är alltså Syrianska, där Siriusbekantingen Klebér Saarenpää tog över som tränare under sommaren.  Efter en tuff start på säsongen (det dröjde till omgång sex innan första segern kom) har Södertäljelaget åtminstone kravlat sig upp från den absoluta botten och befinner sig nu på 13:e plats, precis under kvalstrecket. Senast blev det, efter två raka segrar mot Varberg och Assyriska, förlust med 2-1 borta mot Dalkurd i en match där Syrianska spelade med en man mindre efter Alexander Michels utvisning redan i minut 18 men ändå sånär höll ut hela vägen.

– Syrianska har varit i ganska bra form på sistone, även om de fick stryk sist så hade det mycket att göra med utvisningen. De har satsat hårt på sitt försvarsspel sedan de fick ny tränare, så de är tighta. Sedan har de som vanligt mycket individuell skicklighet i sitt anfallsspel. Men kommer vi upp i samma nivå som vi gjorde mot GAIS så blir det jobbigt för Syrianska, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp är såväl Jesper Arvidsson som Johan Andersson tillbaka efter skador. Båda gick för fullt in i träning under veckan.

– De är kanske inte riktigt redo för 90 minuter, men de kan absolut vara med och bidra, säger Kim Bergstrand.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch