Inför Sunnanå SK – Sirius Dam

01082021_1627807535.jpeg

Några olycksaliga slutminuter med två straffar, varav en högst diskutabel, förstörde fotbollsfesten för Sirius damer senast. I den 92 minuten hade gästande Lidköping – trots en 3 – 0-ledning för Sirius -kommit ikapp och kunde åka hem med den ena poängen.

Ett tungt poängtapp som gjorde glipan till uppflyttningsplatserna ett snäpp större. Inte större än fem poäng dock och med 30 poäng kvar att slåss om är det inte ett avstånd som förskräcker. Matchen är glömd och damerna blickar istället framåt mot morgondagens tuffa match mot Sunnanå på bortaplan.

Redan i Elitettans andras omgång i mitten av april brakade lagen samman på Lötens IP och i en tuff match där det trots att Sirius dominerade skulle krävas ett straffmål – säkert placerat av Julia Lyckberg två minuter före full tid – för att Sirius skulle gå segrande av planen.

Sunnanå tippades före säsongen som ett av de lag som skulle kunna blanda sig i toppstriden men de positiva resultaten har uteblivit och laget parkerar nu på platsen efter Sirius men med hela tio poäng mindre.

Trots klart överläge både i chanser och spel fick ni inte hål på Sunnanå förrän strax före full tid och då med en straff. Nu är det deras hemmaborg Norrvalla IP som gäller. Kommer vi få se en annorlunda matchbild?

– Det var länge sedan vi möttes nu, säger Olof Unogård. Det var vår första hemmamatch i april, så det är klart att det kan bli en annorlunda matchbild. Å andra sidan tror jag att bägge lagen kommer att agera på ett liknande sätt som då. I det mötet lyckades vi felfritt med vår matchplan och var värda segern även om den satt långt inne. Lyckas vi göra det lika svårt för dem som senast har vi goda möjligheter till att få med oss poäng hem till Uppsala.

Har det tuffa poängtappet i förra matchen påverkat truppen under veckan?

– Det är klart att en sådan match påverkar. Det är inte ok att tappa en sådan stor ledning och både vi tränare och spelarna blir extremt självkritiska. Jag har ifrågasatt mycket i mitt eget agerande, kanske mer än vad jag ifrågasatt spelarna. Men vi har haft bra samtal, både inom ledargruppen och med spelarna, om vad det var vi tyckte hände och det känns som att vi har bearbetat intrycken. Det finns något att lära sig från alla prestationer och ibland kan det faktiskt stärka en grupp ännu mer att behöva gå igenom något jobbigt tillsammans. Så länge man tar hand om det på rätt sätt, och det känns som att vi har gjort det.

Både Clara Ringmar och Josefin Lindström är fortsatt sjuka och det är oklart när de kan ansluta till truppen igen. Även Amanda Johansson tvingas stå över på grund av sitt lår men hoppas kunna vara tillbaka under nästa vecka.

 Sunnanå SK – IK Sirius FK

Söndag 9 augusti, 15:00

Norrvalla IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch