Inför: Sundsvalls DFF – IK Sirius

01082021_1627844519.jpeg

Efter den fantastiska säsongsinledningen med fyra segrar och ett kryss på de inledande fem matcherna tog det stopp när Sirius stötte på ett par av toppkonkurrenterna i Elitettan. Både Hovås Billdal på bortaplan och senast Limhamn Bunkeflo hemma på Löten visade sig bli för svåra, och nu ska Blåsvart hitta tillbaka in i vinnarspåret när Sundsvalls DFF står för motståndet. Klockan 15:00 smäller det borta på Norrporten Arena på söndagen.

– Det är aldrig kul att förlora , men vi har ändå känt i gruppen att framför allt mot Limhamn gjorde vi en bra prestation. Vi vågar vara konstruktiva och äga boll mot ett så pass skickligt lag. Det finns en hel del vi kan ta med oss in i den här matchen, där vi tror att det blir en helt annan matchbild, där vi har mer boll än i tidigare matcher. Vi ska bygga vidare på det vi gjorde mot Limhamn och göra det ännu bättre mot Sundsvall, säger Fredrik Bernhardsson.

Nykomlingen Sundsvall har efter en trög start med tre raka förluster kommit igång lite bättre mot slutet, och varierat ytterligare förluster mot Älta och senast Kungsbacka (3-1 på bortaplan) med hemmasegrar mot både Sunnanå och IFK Kalmar. Norrlänningarna har släppt in näst flest mål i serien, men trots sin tolfteplacering och betydligt lägre poängskörd gjort fler mål framåt än Sirius på de inledande sju omgångarna. De två nyliga skalperna hemma på Norrporten Arena inger en viss respekt inför Blåsvarts besök i Sundsvall.

– Det är ett välorganiserat 4-4-2-lag, som spelar väldigt disciplinerat. De har blandat och gett en del, vilket inte är så konstigt som nykomling, men att slå Kalmar med 3-2 är väldigt meriterande. Det är full respekt och ödmjukhet som gäller för oss. Vi tycker väl kanske att vi är ett bättre fotbollslag, men det ska också sättas i verket i våra aktioner ute på planen. Det kommer handla mycket om vår mentalitet och inställning till matchen, säger Fredrik Bernhardsson.

I Sirius saknas sedan tidigare Märta Säfström och Clara Ringmar på grund av skador, och även Josefin Lindströms och Josefin Jarstads status är oklar då båda är krassliga.

Sundsvalls DFF  – IK Sirius

Söndag 5 juni, 15:00

Norrporten Arena

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch