Inför Sundsvalls DFF – IK Sirius Dam (Svenska Cupen)

01082021_1627810009.jpeg

För damerna duggar matcherna tätt just nu. Redan i morgon är det dags igen. Bortamatch mot Sundsvalls DFF i den tredje omgången av Svenska cupen.

Division 1-laget Sundsvalls DFF har visat god form i cupen. I den första omgången betvingades Krokom/Dvärsätt IF med 3 – 0 och i nästa omgång rullade man in hela 10 mål på division 2-laget IF Team Hudik.

Tar vi oss en titt på seriespelet så har Sundsvalls DFF övertygat även där. Laget är inblandat i en rafflande toppstrid där man just nu har en skör men dock ledning i Division 1 Norra, tätt skuggade av GUSK och Gustafs, båda med en poäng mindre.

Med andra ord är morgondagens motståndare en kompetent aspirant på spel i nästa års Elitettan och en motståndare att ta sig an med största respekt.

Sundsvalls DFF går som tåget i både serie och cup och bankar på dörren till Elitettan. Vad tror du om morgondagens matchbild?

– Till skillnad från att möta ett bottenlag i Elitettan så är det ju här ett lag i tydlig medgång, så de kommer att komma till matchen med stort självförtroende och får dessutom spela på hemmaplan, gissar Olof Unogård. De är nog väldigt motiverade för att mäta sig med ett etablerat Elitettan-lag, så vi kan räkna med att få kämpa hårt för seger. Dessutom är de ett ganska klassiskt 4-4-2-lag med stora och starka spelare som springer mycket, så vi ska se till att spela smartare och hålla i bollen mer. Jag känner att jag har bra koll på dem och vill passa på att tacka både GUSK och Johan Liljemark i IK Huge som bidragit med video och information om motståndet.

Tränarna har en angenäm situation eftersom samtliga spelare utom Josefin Lindström är tillgängliga för spel.

Sundsvalls väg till den tredje omgången kunde ni läsa er till i början av artikeln. Sirius steg in i cupens andra omgång där man besegrade Tierps med 2 – 0, båda målen på nick av Caroline Lundberg.

Sundsvalls DFF – IK Sirius FK

2 september, 19:30

Norrporten Arena, Sundsvall

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch