Inför Studanpremiär! IK Sirius – Älta IF

01082021_1627805011.jpeg

På lördag är det säsongens första match på Studan och Sirius, som är obesegrade i Elitettan, kommer till match med ett sprakande självförtroende efter 0-3 borta mot Jitex BK. Stockholmslaget Älta IF står för motståndet i den fjärde omgången. Sirius har sedan förra matchen tillbaka båda målvakter och skadeläget i resterande delar av truppen börjar klarna upp sig.

En rafflande kamp mellan två lag som huserar på övre halvan av tabellen. Älta IF kommer senast från en 3-2 vinst mot Kungsbacka DFF och Sirius vann senast mot Jitex Mölndal med 0-3 nere på västkusten.

Stockholmslaget startade matchen positivt och hade 2-0 med sig i halvtid mot Kungsbacka men var nära att tappa vinsten efter att motståndarna gjort två mål på fyra minuter i slutet av matchen.

Sirius spelade taktiskt i sin förra match och lyckades bryta ned Jitex Mölndal till slut och gjorde hela tre mål på cirka sex minuter. En strålande insats med tanke på att det var de tre första spelmålen, det mot Sunnanå var ju på straff, men alla mål räknas.

Med tanke på att det är Valborg och demonstrationer som ska hållas så blev det lite ont om tid så det blev tyvärr inga videointervjuer denna helg, men nästa vecka är vi igång igen och då utlovas det nya klipp. Vi pratade dock med både Olof Unogård och Tempest Norlin inför helgens match.

Olof Unogård var väldigt nöjd med hur man taktiskt tog sig an matchen borta mot Jitex och hyllar ännu en gång spelarna för deras insats.
– Det var ännu en taktiskt väl genomförd match där vi tillät Jitex ha boll på egen planhalva för att ställa om på kontring mot deras relativt långsamma och höga backlinje. Spelarna ska ha beröm för deras inställning och taktiska disciplin, säger Olof.

Han säger också att Älta är ett defensivt lag som blir svårt att bräcka, men att de ska göra arbetet och komma till match med optimala förutsättningar.
– Vi mötte Älta på försäsongen och i den matchen spelade dem väldigt defensivt med fem backar och backade hem i stora delar av matchen. Det blir ingen lätt match och som vanligt måste vi göra läxan för hur vi ska besegra dem på lördag.

Sirius har ju hållit nollan nu i tre seriematcher i rad och enligt Olof är det mycket tack vare rutinen och det taktiska och fysiska arbetet man lade ner under försäsongen.
– Vi har väldigt hög taktisk disciplin och ett lag med mycket bra spelare på nyckelpositioner i försvaret, Emma är en av de bästa målvakterna i Sverige inom hennes åldersgrupp, Clara inte långt därefter. Vi har väldigt rutinerade mittbackar i Mikaela och Sara. Under försäsongen kunde vi bli passiva i försvarsspelet, så vi övade på att sätta mer intensiv press och försöka dra nytta av att vi är så pass fysiskt vältränade.

Känslan i laget är självklart god efter en väldigt fin inledning och premiär på Studan kan göra matchen extra nervig men man kommer inte bli bekväm med hur det gått i serien. En match i taget.
– Vi är väldigt taggade på att få göra premiär på Studan och det kan medföra lite extra nerver. Laget har pratat om att inte bli bekväm med de tidiga resultaten utan satsa på nya drömmar, nya mål. Vi tar en match i taget som vanligt.

Vi pratade även med en av målskyttarna från förra matchen, Tempest-Marie Norlin som gjorde sitt debutmål i Elitettan för Sirius.

Tempest är nöjd med hur förra matchen gick men säger också att första halvlek var lite svårjobbad för henne personligen då det var mycket fokus på försvar.
– Nej men det kändes bra, det var svårt i första halvlek, för att det var väldigt mycket försvarsspel. Vi lät Jitex ha bollinnehavet, för det var en av sakerna vi hade diskuterat. Men kortfattat så är jag är glad att vi gjorde en bra match och kom hem från Göteborg med tre poäng.

Det blir hennes första match någonsin på Studenternas så det är något hon ser fram emot och annars så gäller det att aldrig nöja sig med nivån utan alltid sträva efter att bli bättre.
– För mig personligen är det extra kul för det är första matchen på Studan, sen så gäller det vara ödmjuk inför varje match och ta med sig det negativa och positiva så man utvecklas, man ska alltid sträva efter för att bli bättre.

Tempest är ny i laget inför säsongen och är väldigt glad över hur hon blivit mottagen av tjejerna i laget. Samarbetet med Caroline Lundberg fungerar också bra.
– Nej jag är väldigt glad över hur jag kommit in i laget, det känns väldigt bra. Jag är faktiskt lite förvånad över hur väl mottagen jag blivit av de andra. Mitt samarbete med Caroline fungerar bra, man kan säga att vi kompletterar varandra.

På skadefronten så tränar Aisha Faiqi för fullt och Malin Forssner är tillbaka efter en viss tid med sjukdom. Ammy Wallin, Maja Andersson och Moa Mattsson är fortfarande skadade eller bortresta och kommer inte att vara med på lördag.

Som vanligt twittrar vi om matchhändelser om ni mot all förmodan inte kan dyka upp på Studan lördag klockan 15:00 och på kvällen kommer ett matchreferat upp på hemsidan.

Vi ses på lördag!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch