Inför: Strömsbergs IF – IK Sirius

  • App
01082021_1627858272.jpeg

Sirius tar sig på tisdagen klockan 18.30 an Strömsbergs IF på bortaplan i Svenska Cupens andra omgång.

>> Truppen mot Strömsbergs IF
>> Supporterinfo: Strömsberg – Sirius

Fredagens tunga förlust mot Dalkurd har Sirius analyserat och lagt till handlingarna inför sin nästa allsvenska match, borta mot Malmö FF på söndag. Dessförinnan väntar dock en annan typ av utmaning, då Blåsvart på tisdagen tar sig an norduppländska division 2-klubben Strömsbergs IF i Svenska Cupens andra omgång.

Matchen sparkar igång klockan 18.30 på Hedens IP i Strömsberg, och på spel står en plats i vårens gruppspel i Svenska Cupen. Under de sex år som Svenska Cupen spelats i sitt nuvarande format har Blåsvart tagit sig till gruppspelet på alla sex försök, och nu är målet förstås ett sjunde avancemang.

– Vi har aldrig gått bet, och det ska vi inte göra nu heller. Det handlar bara om hur professionella vi väljer att vara. Vi går in med fullt fokus och ska se till att vi får tre bra matcher i vår, säger Kim Bergstrand.

Strömsbergs IF, bland annat moderklubb för tidigare Siriusspelaren Joakim Blomquist, har legat i Division 2 ända sedan 2010, men ser i år till slut ut att få tufft att hålla sig kvar. Med sex raka förluster, senast 0-2 hemma mot serietvåan IFK Stocksund, har man börjat sladda i tabellen.

Till Svenska Cupens andra omgång tog sig Strömsberg genom att bortabesegra seriekonkurrenten GUSK i den första omgången. Efter 2-2 vid full tid avgjorde en straffläggning till nordupplänningarnas fördel.

Att Sirius går in i matchen som favoriter mot jumbon i Division 2 Norra Svealand råder det inget tvivel om. Därför blir att ha rätt inställning till matchen det viktigaste för Blåsvart, menar Kim Bergstrand.

– Om alla som får möjlighet att bidra gör det till max så vinner vi den här matchen. Det är bara en fråga om vår egen inställning. Fart i bollen och fart i benen så kommer det att gå bra, säger han.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch