Inför Sirius – Trelleborg

  • App
02082021_1627887418.jpeg

Årets andra tävlingsmatch står för dörren när Sirius tar emot Superettan-laget Trelleborgs FF på Studenternas. Matchen startar 13:00 imorgon, söndag, och sänds på cmore.se 

Blåsvart kommer till morgondagens match med en trepoängare i ryggen sedan vinsten borta mot Lödde. Laget genomförde visserligen en träningsmatch mot Djurgården i veckan, men med ett cupfokuserat perspektiv går det ändå att hävda att laget kommer till match med en vinst i bagaget.

Motståndarna
Trelleborg åkte till Örebro under den föregående helgen och kunde vända hemåt igen med tre poäng efter Siriusbekante Henry Offias matchavgörande mål. Matchen slutade 0-1 på Behrns Arena, vilket gör att Sirius och Trelleborg har lika många poäng och lika målskillnad inför morgondagens drabbning. Liksom Sirius passade även Trelleborg på att träningsspela under veckan, laget förlorade mot Malmö FF med 3-o i måndags.

TV-sändning av matchen
Du ser matchen på C More. Du kommer direkt till matchen via länken här nedan:

>> Till matchsidan på cmore.se

Sändningar i Sirius kanaler
Cirka 25 minuter innan avspark kommer vi att sända en kortare liveintervju på Instagram med en hemlig gäst. Det blir därmed inget Försnack Sirius i samband med morgondagens match. Efter matchen kan du se presskonferensen via Sirius Live-appen. Har du inte appen kan du ladda ned den i App Store eller Google Play.

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Vinst mot Lödde senast, vad tar du främst med dig från den insatsen?
– Det var viktigt med tre poäng. Vi visste att vi behövde en vinst mot Lödde för att komma in till matchen mot Trelleborg på ett bra sätt. Sedan tycker jag, precis som många andra, att det kanske inte var den mest underhållande matchen på Tolvans IP, men som sagt – vi åkte till Skåne för att ta tre poäng och det lyckades vi med.

Ny cupmatch imorgon, vad har du för förväntningar på matchen mot Trelleborg?
– Jag förväntar mig att vi ska spinna vidare på det som vi har gjort och övat på sedan träningsstarten. Vi ska spela med hög intensitet, vi ska gå ut och passa klokt och vi ska pressa smart. I ett sådant här gruppspelsläge är det upp till oss att sätta oss i en situation så att vi har avancemanget i egna händer inför den sista matchen mot Örebro.

Vad är viktigt att tänka på när man möter Trelleborg?
– Trelleborg pressade Örebro rätt så högt. Vi tror att de kan göra ett liknande försök imorgon. Vi ska därför vara förberedda på att hantera den delen av spelet. Sedan, och det här gäller oavsett motståndare, har vi en grundtro på att spela våra matcher med hög intensitet – det är en nyckel för oss och det viktigaste i vårt spel, det gäller både mot Trelleborg och alla andra matcher här framöver.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch