Inför Sirius-Norrköping

  • App
02082021_1627886483.jpeg

Sirius återvänder hem till Studenternas efter två raka bortamatcher. Nu kommer serieledaren IFK Norrköping på besök, som ännu inte förlorat i årets allsvenska. För Sirius del kommer laget från en uddamålsförlust mot AIK. Nu får Sirius en chans att visa att de lärt sig något från det mötet, och dessutom att de kan spela både vacker och vägvinnande fotboll mot ett av seriens bästa lag.

– Det var en riktigt köttig fotbollsmatch, sade tränare Henrik Rydström efter matchen i onsdags.

Det var det verkligen. AIK riktade tidigt in sig på att flytta spelet så mycket som möjligt till Sirius planhalva och lyckades med långa bollar och hög press trycka ned blåsvart. Uppsalalaget fick inte tid att hitta in i sitt eget kontrollerade passningsspel, och även om de försökte slutade det ofta med en misslyckad passning eller en rensning. Dessutom lyckades de inte utföra spelplanen till hundra procent, något som både Rydström och Elias Andersson pratade om och var besvikna på efteråt.

Nu får blåsvart återvända till konstgräset på Studenternas, ett material de sett mer bekväma ut på än naturgräs. Motståndet blir dock inte lättare.

IFK Norrköping har gått som tåget den här säsongen och leder allsvenskan efter åtta omgångar på tjugo poäng, sju poäng före tvåan. De har ännu inte förlorat, och kommer senast från en 2–0-seger mot Örebro.

Sirius har dock visat att deras spel kan vara framgångsrikt, och om allt klickar kommer även ett lag som Norrköping att få jobba.

När man pratat med Sirius spelare och tränare under säsongen pratar de mycket hellre om prestationen än resultatet. Det är en filosofi som tränarstaben jobbat hårt med att få spelarna att köpa in sig på, och det verkar också gett resultat. Även efter förlusten mot AIK fick man inte uppfattningen att laget i första hand var besvikna på resultatet, istället pratade både Elias Andersson och Henrik Rydström om vad de kunde och borde gjort bättre i det egna spelet, och vad de kan lära sig inför framtida matcher. För alla som håller blåsvart kärt finns det anledning att glädja sig åt att det finns denna typ av långsiktiga inställning och filosofi i laget.

Tuffast möjliga motstånd väntar Sirius imorgon, men också en perfekt chans att visa för de andra lagen i allsvenskan att blåsvart är ett lag som också är svårslaget!

Oscar Fock

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch