Inför IK Sirius – IFK Göteborg

  • App
02082021_1627887576.jpeg

Sirius åker till Linköping för att ta sig an IFK Göteborg i en träningsmatch under lördagseftermiddagen. Båda lagen kommer till spel efter att ha blivit utslagna ur Svenska Cupen under föregående helg.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matcherna på discovery+

Sirius
Blåsvart kommer från ett oavgjort resultat i Svenska Cupen. Laget hade bud på flertalet mål i den första halvleken på Behrn Arena men efter att hemmalaget Örebro spelade upp sig i den andra halvleken skrevs slutresultatet till 2-2. Det stora utropstecknet senast var att Yukiya Sugita gjorde sina första matchminuter under 2021 då han hoppade in med cirka 20 minuter kvar.

Motståndarna
IFK Göteborg tog sig igenom Svenska Cupens gruppspel med fem inkasserad poäng. Resultaten blev en uddamåls-vinst mot Sandviken följd av två 1-1-matcher mot GIF Sundsvall respektive IFK Norrköping. De fem poängen placerade även IFK Göteborg på en andraplats i gruppen, vilket innebar uttåg. Göteborg har under veckan presenterat ett namnstarkt nyförvärv i Marek Hamsik. Inför säsongen har laget även förstärkt truppen på andra sätt, bland annat genom värvningarna av Simon Thern och Calle Johansson.

Senaste resultat:
IK Göteborg – GIF Sundsvall: 1-1
Sandvikens IF- IFK Göteborg: 3-4
Helsingborgs IF- IFK Göteborg: 0-0
IFK Göteborg- Degerfors IF: 2-2
IFK Göteborg- Halmstads BK: 1-1

Huvudtränare Daniel Bäckström inför morgondagens match

En vinst och två oavgjorda matcher i cupen – vad ska vi ta med oss och vad ska vi inte ta med oss från insatsen i cupen?
– Känslan är att vi vill ha mer och att vi kan mer. Vi hade en ambition om att hoppet om avancemang skulle leva inför sista cupmatchen, och det gjorde det. Vi åkte från Lödde med tre poäng men med en känsla av att vi inte fick den utdelning som vi ville ha och förtjänade. Vi hämtade upp ett underläge sent mot Trelleborg, vilket i sig var bra men vi hade förväntningar på oss att vinna en den matchen utifrån de chanser vi skapade. Mot Örebro gjorde vi en helt okej första halvlek och sedan en ganska dålig andra halvlek där vi även fick en man utvisad. Samtidigt hade vi en 2-1-ledning i slutet och vi fortsatte gå framåt för att vinna gruppen, vilket sedan resulterade i ett 2-2-resultat som vi inte kände oss nöjda med. S
ammanfattningen av årets cupinsats är som jag sade i början; vi känner vi vill ha mer och att vi kan bättre.

En månad kvar till Allsvenskan – hur påverkar det träningsupplägget?
– Rent matchmässigt har vi dagens match mot IFK Göteborg, sedan spelar vi mot Sundsvall och Brage nästa helg och helgen därefter har vi en inplanerad match mot Västerås. Vi har inget som direkt förändras i tränings- eller matchupplägget utan jag utgår istället från att det är på träningsplanen som det kommer börja märkas att vi närmar oss seriestart. Jag tror att intensiteten och kvaliteten kommer bli högre ju mer vi närmar oss seriepremiären mot IFK Norrköping. 

Vad är viktigt att tänka på när man möter Blåvitt?
– Vi hanterar den här matchen som en tävlingsmatch, även om det är en träningsmatch på pappret, det är en viktig del av förberedelserna. Vi har gjort vår analys och preppat en del under veckans träningar, precis som vi gör inför en tävlingsmatch. Vi utgår från att vi kommer få spela mot ett bra IFK Göteborg och att matchen blir bra på det sättet.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch