Inför Sirius – Helsingborg

  • App
02082021_1627886632.png

Allsvenskan går in på sin femtonde omgång och Sirius gör sig redo för ett dubbelmöte mot Helsingborg. Blåsvart kommer till morgondagens match med tre raka kryss, medan motståndarna kommer till Uppsala med en färsk 3-2 vinst mot Norrköping.

En snabb titt i den allsvenska tabellen ger oss ett sexpoängsförsprång ner till motståndarna. Blåsvart parkerar på en sjundeplats, medan Helsingborg, som spelat upp sig efter en målfattig säsongsinledning, nu huserar på en trettondeplats i tabellen.

Det är inte bara tabellplaceringen som skiljer lagen åt. En närmare granskning av spelarnas poängskörd visar att Sirius har flera spelare som ligger i toppen av såväl mål- som assistligan, medan Helsingborg endast har en spelare som gjort fler än två poäng i år.  Just den spelaren, Anthony Van den Hurk (fem mål och två assist), kommer inte komma till spel under morgondagen då han drog på sig två gula kort mot Norrköping och därmed är avstängd.

Efter senaste matchen har Blåsvart genomfört två träningar på Studenternas. Vi fick en pratstund med huvudtränare Henrik Rydström inför morgondagens match:

Hur är känslan efter senaste matchen mot Varberg?
– Klart vi är revanschsugna sedan den senaste matchen. Jag vet att jag förväntas säga att jag är besviken och så, men jag är framför allt stolt över vilka steg vi tagit på sex månader. Attackspelet vi spelar håller väldigt hög klass, och vi har även ett bra försvarsspel. Det är härligt att vara tränare för ett lag som vill spela den typen av fotboll som vi gör.

Hur är läget i truppen?
– Sam Lundholm är den enda spelare som inte är uttagningsbar. När det gäller Simon Gefvert, André Österholm och Niklas Thor så är de ännu inte där rent träningsmässigt för att kunna bli uttagna till matchtruppen. I övrigt är alla spelare tillgängliga för matchen imorgon.

Är det något extra man ska tänka på när man möter Helsingborg?
– Helsingborg är ett hårt jobbande lag där spelarna underordnar sig varandra. Det kommer krävas ett hårt jobb av oss.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch