Inför Sirius–Hammarby

  • App
02082021_1627886584.jpeg

Efter några poängtapp i rad har Sirius nu vunnit två raka matcher – båda mot Helsingborg. 3–1 hemma följdes upp med en 1–2-seger i Helsingborg i måndags. Härnäst väntar Hammarby hemma på Studenternas.

Det fanns anledning att börja fundera lite på detta Siriuslag efter att ha tappat ledningar flera matcher i rad. De blåsvarta visade dock stor mental styrka och vann ”dubbelmötet” med Helsingborg med sammanlagt 5–1. Två segrar som var lika imponerande som viktiga. Kanske allra tyngst var den andra, där man trots visst hack i maskineriet lyckades göra vända matchen och vinna.

Nu väntar Hammarby hemma på Studenternas. Förra mötet slutade 0–0 på Tele 2 Arena i en match där Sirius hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser.

Men det var en dryg månad sen, och mycket har hänt sedan dess. Stefano Vecchia gick mållös ur den matchen men har de senaste fem matcherna han spelat gjort lika många mål. Hammarby har också fått upp farten de senaste matcherna och har gjort sex mål på de tre senaste. En till mållös match verkar osannolik.

Vi fick oss en pratstund med Theodor Olsson, Sirius assisterande tränare:

Hur är känslan i truppen efter två raka segrar?

– Den är såklart väldigt bra. Men det har känts bra länge, även fast vi tappat några matcher har vi i laget alltid känt att gjort bra saker. Så stämningen har alltid varit god.

0–0 senast, finns det något ni kollat extra på därifrån inför den här matchen?

– De har ju ändrat sin formation lite. Det är ju alltid kul när man ställs inför nya utmaningar så det blir spännande att se hur de spelar imorgon.

Hammarby har gjort sex mål på tre matcher, vad behöver ni göra för att stoppa dem?

– Att inte låta dem komma nära vårt mål. Vi lyckades bra med det förra gången.

Hur är läget i truppen?

– De flesta är ”good to go”.

Nu hoppas vi på tre nya blåsvarta poäng!

Oscar Fock

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch