Inför Sirius-Falkenberg

  • App
02082021_1627886851.jpeg

Äntligen dags för match på Studan igen. Den här gången väntar säsongens andra möte med Falkenbergs FF. Senaste mötet lagen emellan slutade 1-2 på Falcon Alkholfri Arena efter en stark blåsvart uppryckning i andra halvlek.

Efter det snöpliga poängtappet på Bravida Arena är det ett hungrigt blåsvart som kommer till match efter en veckas spelledighet. Laget åkte hem från Göteborg direkt efter matchen i måndags kväll och har nu fått en hel träningsvecka hemma i Uppsala. En som haft en extra lång uppladdning till morgondagens match är Adam Hellborg som återigen är uttagningsbar efter sin avstängning. Den här gången är det istället Tim Björkström som får lite extra matchvila då han är avstängd till följd av fyra gula kort.

Motståndarna
Falkenberg kommer till matchen med en viktig trepoängare i bagaget. Laget vid havet slog Varberg med 2-0 i Hallandsderbyt och lämnade därmed över jumboplatsen till Kalmar. I det senaste mötet lagen emellan hade Falkenberg ett starkt grepp om taktpinnen under hela den första halvleken, och det var tack vare en stark blåsvart uppryckning som matchen slutade 1-2. Sedan dess har Falkenberg gjort flera värvningar, de har bland annat förstärkt sin defensiva kompetens genom värvningarna av Axel Norén och Gregoire Amiot samt lånat anfallaren Gustaf Nilsson från BK Häcken.

Tabelläget
Inför morgondagens match huserar blåsvart på en sjätteplats i tabellen med 29 inspelade poäng. Motståndarna Falkenberg befinner sig på en femtondeplats i tabellen med 16 inspelade poäng.

Läget i laget
Vi stämde av läget med tränare Henrik Rydström: 

Det blev ett surt poängtapp sist mot Häcken, hur har ni gått vidare sedan dess?
– Som vanligt analyserar vi matchen för att se vad vi kan lära oss av situationen. Vi tittar bland annat efter om det är något symptomatiskt i hur vi agerar eller om det är något slumpmässigt som avgör. Vi hade kanske kunnat agera bättre i slutet och då får vi ta med den slutsatsen till vår fortsatta utveckling. Ser man till vår prestation matchen igenom är jag nöjd med hur vi spelar, både i hur vi hindrar Häcken från att spela deras spel men kanske framför allt hur vi själva spelar enligt vår plan matchen igenom. Den känslan väger faktiskt över det faktum att de får in sin sena kvittering. Det går verkligen att se vilka steg vi tagit i vårt egna spel och att vi håller en betydligt högre nivå jämfört med tidigare år.

Status i truppen?
Tim är avstängd till följd av fyra gula kort. Vi kommer testa Mohammed Saeid och Daniel Jarl under morgondagen. Joakim Persson och Isak Bråholm är inte tillgängliga för spel då de ska spela med Luleå på onsdag. Utöver det är Sam Lundholm inte uttagningsbar till imorgon.

Vad tänker du kring motståndarna?
– Falkenberg är ett lag som har en tydlig identitet. Vi fick slita ganska hårt sist vi möttes nere i Falkenberg. De gör det bra och gör det ofta svårt för sina motståndare. De har skickliga spelare i laget, inte minst offensivt sett. Vi har absolut kollat på dem inför matchen, men samtidigt är vårt mål att fortsätta vår långsiktiga utveckling av vårt spel. Vi vill bli ännu bättre på att skapa flera heta lägen i matcherna och bli tryggare i att hantera olika matchscenarion. Vi har kommit en bra bit i vår utveckling men är inte nöjda med där vi är idag. Min förhoppning är att vi kommer prägla matchen imorgon med vår typ av fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch