Inför Sirius Dam – QBIK

01082021_1627810016.jpeg

I morgon blir det Karlstadsbesök på Studenternas. QBIK kommer för returmöte och Sirius har en seger att försvara från vårmatchen.

Trots ett hårt tryck under större delen av andra halvlek var det som förgjort att få in lädret där det gjorde som mest nytta, i kolumnen där Sirius poäng i årets Elitettan redovisas. Men med endast en minut kvar av ordinarie tid smällde Caroline Lundberg till slut in segermålet mot QBIK, är lagen drabbade samman i Karlstad senast.

I morgon är det åter dags för Sirius och QBIK att drabba samman. Den här gången i Siriusland. Båda lagen befinner sig en smula ett vacuum i mitten av tabellen även om det finns en liten hotbild om en nedflyttningsplats för QBIK. Det scenariot är dock inte särskilt troligt eftersom de går betydligt starkare än lagen under dem, just nu.

Knepiga att få hål på, QBIK. Vad är det hos dem som gör att det är så?

– Det är ett defensivt välorganiserat lag som ofta har många spelare bakom boll, berättar Olof Unogård. Dessutom har de en väldigt duktig målvakt, Siriusbekanta Lina Lundqvist. De vill gärna dra ner tempot i matcherna och lyckas ofta skapa matchbilder med få målchanser. Fotboll avgörs nästan alltid när intensiteten blir som högst i matcherna, så det gäller att vi lyckas driva upp tempot mot dem. Då tror jag att de får mycket svårare att försvara sig.

En bit upp till uppflyttningsplatserna och en ännu längre bit ner till nedflyttningsstrecket. Är det svårare att motivera spelarna till att ge allt?

– Vi har verkligen inte märkt av sådana tendenser i veckan, konstaterar Olof. Tvärtom har vi haft en väldigt bra träningsvecka, säkerligen den bästa efter uppehållet. Vi har pratat en del om att lägga fokus på det vi kan påverka. Vi ska göra det vi kan i våra matcher. Blir det några resultat som går med oss kan vi vara med igen men vi är hur som helst motiverade att göra vår del och gå om Kalmar innan allt är klart.

Tränarna har tillgång till i stort sett hela truppen inför morgondagens match. Clara Ringmar är av allt att döma åter i morgon medan däremot Josefin Lindström och Ammy Wallin står över i morgon.

IK Sirius FK – QBIK

Lördag 29 augusti, 15:00

Studenternas IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch