Inför Sirius Dam – Limhamn Bunkeflo (LB 07)

01082021_1627813581.jpeg

Dags för Elitettans sista omgång för säsongen. Efter genomklappningen mot Bollstanäs är det lätt att gissa att det är ett revanschsuget Sirius som tar sig an gästerna LB 07 på Österängen i morgon. Trots att Sirius inte kan påverka sin position finns inställningen att avsluta säsongen på ett snyggt och hedersamt sätt. Skånelaget LB 07 kan vid seger ta sig förbi nykomlingen Kalmar och landa på fjärde plats.

Bortamötet med LB07 slutade med en 0-3-förlust och Sirius har haft en rätt tuff resa på upploppet. Det blev en rejäl stjärnsmäll senast mot Bollstanäs. Hur har ni jobbat med motivationen efter den matchen?

– När allt går fel har man ett val att antingen försöka analysera vad som gick fel och nöta på ännu hårdare i träningen eller bara försöka glömma och gå vidare, konstaterar Olof Unogård. Vi har valt det senare och försökt att se framåt. Det är klart att vi tränare har diskuterat och reflekterat men vi har inte ältat det med spelarna. Vi har försökt att hitta det positiva i att få spela en match utan press och ge oss själva chansen att avsluta säsongen med en klart bättre känsla än senast. Det har också genomsyrat träningarna. Vi har inte gnuggat några taktiska detaljer utan försökt bygga upp en positiv känsla.

Matchen är utan betydelse för den slutliga tabellplaceringen. Påverkar det hur du tar ut truppen?

– Nej, det är en tävlingsmatch som alla andra och det är ett väldigt kompetent motstånd som besöker oss, så vi kommer att ta ut det lag som vi tror ger oss bäst chans att vinna.

Efter avslutningen återkommer vi med ett längre reportage om den gångna säsongen men helt kort redan nu. Är du nöjd med året och placeringen?

– Det känns som att matchen imorgon kommer att avgöra om känslan blir ”ok” eller ”underkänd”. Vi har haft en mindre lyckad höst än vår och vi vill visa vad vi kan imorgon. Efter 25 omgångar är det svårt att påstå att tabellen ljuger. Att det har gått som det har gått finns det massor att säga om, så det återkommer jag gärna till. Om man ser till seriens lag har vi plockat poäng av alla lag utom Kvarnsveden och just LB07. Det vore väldigt skönt att reducera den listan till enbart Kvarnsveden imorgon.

I truppen är Josefin Lindström och Ammy Wallin är fortsatt borta från spel, Agnes Nyberg återhämtar sig från hjärnskakning och både Madelen Lindström och Tyra Kajgård är sjuka.

Sirius Dam – Limhamn Bunkeflo (LB 07)

Lördag 17 oktober 14:00

OBS! Österängens IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch