Inför Sirius Dam – IFK Kalmar

01082021_1627807782.jpeg

Efter ett par något svajiga insatser efter sommaruppehållet satte Sirius damer ner foten ordentligen och gjorde processen kort med Sunnanå. Härnäst väntar säsongens överraskning, nykomlingen IFK Kalmar, som så här lång gjort en strålande säsong.

Efter en rafflande streckstrid med Växjö DFF under förra säsongen stod man till slut som slutsegrare i Division 1 Östra Götaland, med imponerande 108 – 13 i målskillnad. Flera spådde att laget även denna säsong skulle göra bra ifrån sig och det har sannerligen infriats. Inför morgondagens match parkerar man blott tre poäng bakom Djurgården som befinner sig på uppflyttningsplats, och en poäng framför Sirius.

I vårmötet – som också var första matchen för säsongen – på Gröndals IP i Kalmar delade lagen på poängen i en mållös och lite nervös match. Lagen ägde i princip varsin halvlek och därefter har man följts åt rätt tätt i serien.

Sirius kom loss på allvar i matchen mot Sunnanå. Har ni fått uppehållet ur kroppen nu?

– Ja, det får man verkligen säga, säger damernas huvudtränare Olof Unogård. Vi gjorde en av våra bästa prestationer i Skellefteå och det känns som att vi ständigt utvecklar vårt spel i små steg. Skönt att ha en sådan prestation i ryggen nu när flera topplag kommer och besöker Studan i höst.

Sirius och Kalmar har gjort ungefär lika bra ifrån sig i årets Elitettan och spelade en jämn match i upptakten. Dina tankar om Kalmar och matchbilden i morgon?

– Vi möttes i första omgången och det var en ganska klassisk premiärmatch med lite skönspel och mycket kamp. Vi kände redan då att det var ett lag för den övre halvan och de gick som tåget innan uppehållet. De har också öppnat starkt med att slå Hovås Billdal och LB07 hemma efter sommaren men åkte på förlust borta mot Bollstanäs. Det blir säkerligen en jämn match imorgon också men jag tycker att vi har utvecklat oss mer än vad de har på samma tid.

Clara Ringmar och Josefin Lindström dras fortfarande med sjukdom och även Tyra Kajgård har insjuknat. På uppsidan är att Amanda Johansson är tillbaka från sin lårskada. Agnes Nyberg, Madelen Lindström och Ammy Wallin kommer att spela med F19 imorgon och finns därför inte med på bänken.

IK Sirius FK – IFK Kalmar
Lördag 15 augusti 15:00
Studenternas IP

Foto: Emelie Rosenlund, 24Kalmar.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch