Inför Sirius Dam – Djurgården

01082021_1627809775.png

Med två raka segrar stegar damerna in på Studenternas med lite extra råg i ryggen i eftermiddag. Det kan behövas eftersom det är topplaget Djurgården som kommer att stå för motståndet.

Djurgården tippades inför säsongen som den absoluta favoriten till serieseger och avancemang. Trots att de båda skyttedrottningarna Mia Jalkerud och Madeleine Stegius har gjort sitt jobb och parkerar på andra och tredje plats i Elitettans skytteliga så har lagets resa inte varit så rak som förutspåddes.

Nu är det inte så illa som det kanske låter eftersom laget trots allt parkerar på uppflyttningsplats. Dock är avancemanget långt ifrån säkert eftersom LB07 med bara en mindre intjänad poäng trampar alldeles i hälarna på Djurgården och både Kalmar och Hovås Billdal är på jakt sex poäng bort.

Vårsäsongens bortamöte slutade oavgjort (1 – 1). Hur ska ni avväpna Djurgården i dag?

– DIF har gått bra, är jämna och har många individuellt skickliga spelare så det gäller att inte ge spelare som Mia Jalkerud för mycket utrymme, säger tränaren Olle Härdne. Vi har mött DIF två gånger i år och i båda matcherna har vi stått upp bra och vi känner att vi har bra koll på dem, har ett fint självförtroende med oss in i matchen och är trygga i vårt spel.

– Vi har två riktigt bra träningsveckor bakom oss och vi kan plocka med oss mycket positivt ifrån matchen mot Qbik och även från cupmatchen mot Sundsvall nu senast. DIF kommer få slita hårt för att få med sig poäng från studan.

Även till denna match är i stort sett hela truppen tillgänglig, frånsett Ammy Wallin och Josefin Lindström.

IK Sirius FK – Djurgårdens IF

Lördag 5 september 15:00

Studenternas IP

Glöm inte! Ta med dig en vän och ditt spelkort från Svenska Spel. Visa kortet i kassan och ni går in två-för-en.

Och se till att vara på plats tidigt, de 30 första som betalar entré får en friplåt till Sirius – Degerfors den 15:e september.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch