Inför Sirius – AIK

  • App
02082021_1627886982.jpeg

Imorgon är det ny match för blåsvart som vill revanschera sig efter två raka nederlag. Denna gången väntar AIK hemma på Studenternas. 

Sirius kommer till match efter en tung 4-0-förlust mot Djurgården. Målen började trilla in efter Stefano Vecchias utvisning och det finns en del att förbättra till morgondagens match. Matchen mot AIK utgör omgång 19 som blev uppskjuten tidigare under säsongen, Sirius 25:e match i Allsvenskan. Efter denna hängmatch kommer Sirius vara ikapp övriga lag gällande antalet spelade matcher.

Motståndarna
AIK har ryckt upp sig på senaste tiden och klättrat i tabellen. Laget kommer senast från ett kryss mot IFK Norrköping. Dessförinnan hade laget fem raka vinster. AIK innehar två svenska landslagsspelare i form av Sebastian Larsson och Mikael Lustig.

Tabelläget
Sirius innehar sjundeplatsen på 35 poäng, fyra poäng framför motståndarna AIK som ligger på elfte plats med 31 poäng. Sirius har 40-41 i målskillnad jämfört med AIKs 26-28.

Assisterande tränare Theodor Olsson inför morgondagens match:

Hur har analysen gått sedan matchen mot Djurgården?
– Vi behöver helt enkelt gå tillbaka till vilka vi är och där vi började säsongen. En nyckel för att lyckas med vårt spel är att vi behöver springa som tusan, något vi inte gjorde mot Djurgården. 

Berätta om statusen i truppen
– Vi har haft en träningsvecka med mycket folk på träningarna. Hela truppen har kunnat träna på som vanligt, inklusive Isak Bråholm, Joakim Persson och Hannes Sveijer som varit hemma i Uppsala och deltagit på träningarna. Förutom långtidsskadade Sam Lundholm saknar vi Stefano Vecchia i morgondagens match då han är avstängd efter sina två gula kort i lördags.

Vad tänker du kring motståndarna AIK?
– AIK är ett lag som har förändrats väldigt mycket sedan vi sist möttes. Vi är medvetna om att de spelat bra på sistone, men inför morgondagens match har vi faktisk inte fokuserat så mycket på motståndet utan istället valt att lägga mer krut på vår egna förberedelser – allt för att vi själva ska hitta tillbaka till vårt egna spel.   

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch