Inför säsongens första tävlingsmatch

02082021_1627885750.jpeg

Imorgon lördag är det dags för säsongens första tävlingsmatch när Svenska Cupen drar igång med match mot Sollentuna på Grimsta i Stockholm.

Sirius kommer från ett uppskattat och lyckat träningsläger i Spanien och en väl genomförd match mot storklubben CSKA Moskva. Trots förlust med 0-2 fanns en hel del positivt att lyfta fram.

Det menar även sportchef Ola Andersson:

Det som är viktigt är att vi kan se bevis på att vi spelar som vi sagt att vi har spelat. Vi är nöjda med matchen mot CSKA men det är en sak när man inte har något att förlora och en annan sak med tävlingsmatcher. Det blir ytterligare en dimension vid en tävlingsmatch. Vi har ju en del nytt folk så det ska bli intressant att se vilken mentalitet vi har i den här gruppen.”

Assisterande tränare, Theodor Olsson, berättar att den goda andan som infann sig under träningslägret i Spanien hållit i sig under träningsveckan:

Det har sett väldigt bra ut hela veckan. Vi hade ett väldigt tävlingsinriktat pass i onsdags med väldigt hög intensitet och där det blev tuffa närkamper och en del annat… En halvtimme senare hade vi lagfotograferingen och alla var tillbaka i den goda stämningen som vi har utanför planen. Det var fint att se båda de sakerna. Givetvis den goda stämningen, men också att spelarna kan tända till och verkligen ge allt under träningen.”

Du är ju ganska ny i din roll, hur har den här första tiden varit?

Väldigt roligt och ganska svårt. Jag har fått lära känna en helt ny spelargrupp och de har fått lärt känna mig. Men det har gått bra. Jag är också väldigt tacksam över att Henrik Rydström är så inkluderande i sin ledarstil. Han ger mig väldigt mycket ansvar. Jag är verkligen inte kon-plockare utan Rydström ger mig utrymme och ansvar.”

På lördag är det tävlingsmatch, Sollentuna i Svenska Cupen på Grimsta i Stockholm.

Hur är känslan?

Vi har fokuserat på en del mentala moment den här veckan. Vi är ju favoriter den här gången. Vi har haft genomgångar där spelarna fått komma med sina tankar runt när ett lag skräller mot ett på papperet bättre lag. Många ser väldigt mycket fram emot tävlingsmomentet, att det är en match vars resultat vi kommer få leva med. Det är häftigt.”

Stämningen annars?

Känslan är god. Vi har en väldig god känsla och det finns en fin framtidstro, både i laget och utanför planen, på alla plan i klubben.”

Sirius möter Sollentuna i Svenska Cupen på Grimsta lördag klockan 1630.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch