Inför: Östersunds FK – IK Sirius

01082021_1627810565.jpeg

På lördagen klockan 15:00 är det dags för ett nytt mycket spännande toppmöte för Sirius herrar. När man möter serietvåan Östersund på bortaplan har man ingenting att förlora i toppstriden.

Som om det inte vore nog för en vecka med den rafflande 2-0-segern hemma mot Degerfors i tisdags är det på lördagen dags för en kanske än mer spännande toppdrabbning för Sirius herrar. När man möter tvåan Östersund på bortaplan gör man det med fem poäng upp till den åtråvärda allsvenska direktplatsen, men det gapet blir avsevärt mycket mindre vid en seger, liksom det förstås blir större vid en förlust. Det finns förutsättningar för en riktig rysare på Jämtkraft Arena med bara sju matcher kvar av säsongen.
– Vi har allt att vinna, vi har absolut ingenting att förlora när vi åker upp dit. Den känslan får man inte så ofta, att det bara är positivt på det sättet. Det ska bli jätteinspirerande, säger Kim Bergstrand, som gärna ser att Blåsvart upprepar mycket av det man gjorde mot Degerfors.
– Det kommer att gå fortare på deras konstgräs, och de är bra där, så vi måste vara extremt noggranna i försvarsspelet och vår aggressivitet, och inte hamna mittemellan. Annars är det inte jättestora skillnader, men det finns vissa saker, säger han.

Det finns fler matcher att hålla ögonen på i Superettans 24:e omgång. På fredagen möter serieledande Jönköping Ängelholm på bortaplan, parallellt med matchen i Östersund spelar bakom Sirius närmast jagande lag Degerfors hemma mot Mjällby, och på söndagen möts de två lagen där bakom, Assyriska och Syrianska, i ett rafflande Södertäljederby.

Tillsammans med Jönköpings Södra har Östersund utgjort en klar toppduo under stora delar av säsongen, och har ryckt ifrån lite mer ju längre tiden gått. Nu är Sirius på jakt och har chans att nästintill stänga gapet. I våras blev det 2-2 på Studan, i fjol 1-1 gånger två och slutpositionerna femma och sexa, som nu alltså är utbytta mot tvåa och trea. Uppenbart är att det är två jämna lag som möts, huruvida de kommer att gå att skilja åt den här gången återstår att se. Östersund har tappat skicklige mittfältaren Seon Min-Moon under säsongen, men tränaren Graham Potter har en hel rad andra skickliga spelare som Jamie Hopcutt och Michael Omoh att tillgå, liksom rutinerade anfallaren Dragan Kapcevic och Siriusbekantingen Emir Smajic. Av de totalt tre förlusterna under säsongen (bara Sirius har färre, två) har dock två kommit under de senaste sex matcherna, senast tog man en knapp 1-0-seger borta mot Ängelholm efter en snöplig förlust med samma siffror mot Mjällby i matchen innan. Samtidigt är Östersund det enda lag tillsammans med Sirius som ännu inte förlorat på hemmaplan.
– De har många skickliga individuella spelare, som dessutom jobbar bra ihop. Potter har lyckast organisera dem väldigt bra under de år han har varit där. Kombinationen av kollektiv och skarpa individualister är väldigt bra, och dessutom har de en bredd som inget annat lag i Superettan har. Det är ett mångsidigt lag, och vi ska inte haka upp oss för mycket på dem, men vi känner oss väl förberedda och spelarna ved vad som gäller, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen utgår Christer Gustafsson jämfört med senast, avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort. In kommer istället Jonatan Berg.

>> Supporterinfo för dig som åker till Östersund

Matchen tv-sänds också i TV4 Sport.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch