Inför Östersunds FK – IK Sirius

02082021_1627887885.png

I sista matchen innan EM-uppehållet reser Sirius norrut för ett möte med Östersunds FK på Jämtkraft Arena. En match som går av stapeln på lördag kl. 17:30.

Sirius kommer från ett 2-2-kryss i Göteborg efter två mål av Christian Kouakou. Blåsvart placerar sig i mitten av den allsvenska tabellen med en match kvar innan ett uppehåll som sträcker sig till den fjärde juli. Hittills har laget nio inspelade poäng på sju matcher. Poängen är inkasserade genom två vinster och tre oavgjorda matcher. Nu hoppas laget avsluta på topp och ta hem tre pinnar till Uppsala innan det blir en längre matchledighet.

Sirius
Huvudtränare Daniel Bäckström berättar om veckan som varit, hur tillgängligheten i truppen ser ut, samt delar med sig av sina tankar om morgondagens motståndare:

Motståndarna
Östersund inledde Allsvenskan med fem poäng på de inledande tre matcherna, där överkörningen med 5-0 mot Örebro stack ut mest av resultaten. Därefter har det dock blivit idel nederlag för Allsvenskans enda norrländska lag, fyra raka förluster kommer laget ifrån inför matchen mot Sirius. Precis som Sirius Christian Kouakou har Östersunds Blair Turgott stått för fyra mål, vilket innebär en delad andraplats i skytteligan. En liten match-i-matchen målskyttarna emellan. Förra årets möten mellan lagen slutade med en Sirius-seger, 0-2, på Jämtkraft Arena medan Östersund tog hem matchen på Studenternas med slutresultatet 2-3.

Östersunds senaste resultat:

Mjällby AIF – Östersunds FK: 1-0
Djurgårdens IF – Östersunds FK: 2-0
Östersunds FK – AIK: 1-2

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch