Inför: Östersunds FK – IK Sirius

  • App
02082021_1627884243.jpeg

Sirius tar sig på lördagen klockan 16.00 an Östersunds FK borta på Jämtkraft Arena när Allsvenskan går in i den 28:e omgången.

>> Truppen mot Östersunds FK

Efter höstens andra landslagsuppehåll är det under de tre kommande helgerna dags att riva av de tre sista omgångarna av den allsvenska säsongen 2019. Först på tur för Blåsvart står Östersunds FK borta på Jämtkraft Arena, där man sparkar igång klockan 16.00 på lördagen.

Efter 2-1-segern mot Helsingborg hemma på Studenternas för två veckor sedan hann Blåsvart med ett par dagars ledighet innan man drog igång träningen igen med fokus på säsongsavslutningen. De tre poängen väger förstås tung i bagaget.

– Vi kom ifrån tre förluster och behövde göra en bra insats. Jag tycker vi haft ett gediget försvarsspel sedan ganska många matcher, men det har brustit lite i det individuella. Nu satt det ihop jättebra och vi släppte knappt till någonting, det var strålande. I anfallsspelet har vi fortfarande mer att önska, säger Mirza Jelecak.

Några poäng till behövs för att Sirius ska ha säkrat det allsvenska kontraktet 2020. De får förstås gärna komma så snart som möjligt.

– Vi ska möta tre lag vi vunnit mot eller tagit poäng av i år, och vi vet att vi kan slå dem, men först och främst fokuserar vi på den här matchen. Vi ska göra en bra prestation i Östersund och komma därifrån med tre poäng, säger Mirza Jelecak.

Efter en stabil start på säsongen har Östersunds FK haft en tuffare andra halva, och hovrar nu strax ovanför kvalstrecket med sina 22 poäng. En svit på sju raka förluster kom till sin ände innan uppehållet, då ÖFK tog en stark poäng genom 1-1 borta mot BK Häcken, men den senaste segern kom hemma mot IFK Norrköping i mitten av juli. Under den senaste tiden har dock insatserna blivit bättre, menar Mirza Jelecak.

– De senaste tre matcherna har de ändrat lite i sina positioner och gjort bättre prestationer, men inte fått med sig resultaten riktigt. Det är ett lite annat Östersund än man är van vid, men det finns lite kvar av det de gjort tidigare. De vill ha mycket boll och anfalla mycket, säger han.

– Vi behöver steppa upp vår offensiv, vi måste försöka såra motståndarna och ge bollhållaren alternativ så att vi inte tvingas passa bakåt eller i sidled. Det jobbar vi med hela tiden.

Senast Sirius och Östersund drabbade samman var i 1-1-matchen på Studenternas i somras, där Sam Lundholm kvitterade bortalagets ledningsmål i den andra halvleken. På Jämtkraft Arena föll Blåsvart med 3-0 i Svenska Cupens gruppspel i mars.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch