Inför: Östersunds FK – IK Sirius

01082021_1627852826.jpeg

Sirius möter på onsdagen Östersunds FK borta på Jämtkraft Arena klockan 19.00.

I söndags stod Sirius för en fantastisk insats och besegrade Elfsborg med 4-1 hemma på Studan. Redan på onsdagen är det dags för match igen, när man som serietvåa åker till Jämtland för att ta sig an nian Östersunds FK i allsvenskans nionde omgång.

Efter en längre vila inför matchen mot Elfsborg är det nu återigen så tätt mellan matcherna som det varit under större delen av våren – efter matcher i söndags för såväl Sirius som Östersund blir det blott två dagars vila inför onsdagens holmgång. Så vad gör man för att konservera formen från söndagens match?

– Så lite som möjligt. Det har varit väldig lätt träning och mest handlat om att få kroppar och huvuden i balans igen, säger Kim Bergstrand.

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk när du köper matchen så får Sirius ta del av intäkterna.

MOTSTÅNDARNA
Östersunds FK känner Sirius väl till. Man har mötts i seriesammanhang under fyra av de sex senaste åren och följts åt upp i seriesystemet. De spelskickliga jämtlänningarna har under ledning av engelsmannen Graham Potter lyckats charma allsvenskan under sin debutsäsong i fjol, då man slutade åtta, och under uppladdningen inför årets säsong, då man varit topptippade av många.

Man gick visserligen och tog hem hela Svenska Cupen efter finalseger mot IFK Norrköping, men det blev ingen flygande start på seriespelet för ÖFK. Efter premiärförlust mot Halmstad har man bland annat besegrat Norrköping och nyligen Hammarby på hemmaplan efter ett sent avgörande, men också förlorat mot Örebro och senast borta mot Malmö FF. Det var en match som innehöll tre röda kort och avgjordes först när Erdal Rakip satte 2-1 för Malmö i matchens 95:e minut.

Ett av de röda korten tilldelades Jamie Hopcutt, anfallaren som efter att ha kommit tillbaka från en långtidsskada blivit Östersunds bäste målskytt med fyra mål så här långt, trots bara en match från start och tre inhopp. Han är därmed avstängd mot Sirius. Det finns dock gott om andra offensiva krafter, som landslagsmeriterade Saman Ghoddos och Ken Sema, att tillgå i ÖFK:s trupp. I laget finns också förre Siriusmålvakten Andreas Andersson, som spelat tre matcher i årets allsvenska.

– Östersund är ett lag med en jäkla massa skickliga fotbollsspelare. Det brukar bli tuffa matcher, men vi har ändå lyckats komma iväg därifrån med poäng. De har mycket bollskicklighet och individuell spets, och är väldigt starka på sin hemmaplan. Vi måste jobba hårt med fötterna i försvarsspelet och se till att utmana dem ordentligt när vi har bollen, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Lagen möttes så sent som i februari, då Östersund lyckades vinna med 4-0 i en träningsmatch i spanska Salou. I seriesammanhang har det dock varit betydligt jämnare. De fyra mötena i superettan 2014-15 slutade samtliga oavgjort, tre gånger 1-1 och en gång 2-2. Det senaste seriemötet, hösten 2015, var en 1-1-match på Jämtkraft Arena där Moses Ogbu gav Sirius en tidig ledning och Dragan Kapcevic, då i Östersund, kvitterade för hemmalaget med ett distansskott i slutminuterna.

LÄGET I TRUPPEN
Johan Eiswohlds fot har svullnat upp igen sedan skadan i matchen mot Häcken, och han utgår ur matchtruppen jämfört med senast. I övrigt är det blåsvarta manskapet detsamma.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch