Inför: Östersunds FK – IK Sirius

01082021_1627857535.jpeg

Sirius tar sig på onsdagen klockan 19.00 an Östersunds FK borta på Jämtkraft Arena i den näst sista matchen innan sommaruppehållet.

>> Truppen mot Östersunds FK
>> Två matcher kvar: ”Vi vill ha en seger nu”

Det sedvanligt täta matchandet denna allsvenska vår rullar vidare, nu med bara två avsnitt kvar. Sin näst sista match innan sommaruppehållet spelar Sirius ikväll borta mot Östersunds FK, med avspark klockan 19.00 på Jämtkraft Arena.

Hemmamatchen mot Trelleborg i lördags blev ett resultatmässigt steg framåt i och med 1-1-resultatet, och Blåsvart tar med sig framför allt anfallsspelet från den matchen in i dagens.

– Vi skapade otroligt mycket målchanser mot ett etablerat försvarsspel, vi är inne bakom motståndarna i deras straffområde så många gånger att det borde normalt sett bli kanske tre mål till. Det måste förbättras, men samtidigt är det bra att komma så långt, säger Thomas Lagerlöf.

Samtidigt fanns det brister i det blåsvarta försvarsspelet som man under de senaste dagarna jobbat för att täppa till.

– Vi har försökt utreda varför vi släppte till så pass många målchanser. Trelleborg behövde göra väldigt mycket mindre än oss för att komma till lägen, säger Thomas Lagerlöf.

Efter idel guld och gröna skogar under fjolåret och vintern har Östersunds FK fått en något tuffare inledning på denna säsong. Topptippade ÖFK hade fem raka matcher utan seger innan man i lördags till slut lyckades besegra GIF Sundsvall med 3-2 på bortaplan.

Där satte Saman Ghoddos jämtlänningarnas tredje mål, men i onsdagens match saknas anfallsstjärnan som åkt iväg på VM-läger med det iranska landslaget. Hemmalaget får istället förlita sig till spelare som Ken Sema och Brwa Nouri.

Som två lag som följts åt i seriesystemet under de senaste åren känner Sirus och Östersund förstås väl till varandra, och överraskningarna lär inte vara allt för många på Jämtkraft Arena. Eller?

– Tidigare har man haft väldigt klart för sig hur de här matcherna kommer att de ut, men nu är det lite mer öppet. De gjorde en väldigt bra match sist, samtidigt har de gjort sämre resultat på hemmaplan i år även om matchbilderna har sett ut som de brukar, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius går dock in i matchen med en stor respekt för motståndet.

– Vi har samma plan som vi brukar där uppe. Man vet att man kommer får jaga boll i perioder, det viktiga är att inte stressa upp sig när man får göra det och sedan klara av att själv låta dem jaga emellanåt så man inte fastnar i försvarsspel och kontringar i 90 minuter, för då orkar man till slut inte, säger Thomas Lagerlöf.

Senast Sirius besökte Jämtkraft Arena fick man med sig en poäng genom 0-0 förra våren, och kryss har med undantag för Sirius 5-0-kollaps på Studan i fjol varit ett oerhört gångbart resultat dessa båda lag emellan. Kanske är det nu dags att bryta den oavgjorda trenden åt andra hållet.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch