Inför Östersunds DFF – Sirius Dam

01082021_1627812977.jpeg

Efter ett litet uppehåll drar nu Elitettan igång igen. För Sirius del innebär det en flygtur norröver för möte med Östersunds DFF senare i dag.

Trots att tabellen säger annorlunda så var hemmamötet med Östersund en tuff drabbning där Sirius hade svårt att få riktigt tempo i matchen. Matchen innebar kamp över hela banan och det var först i matchens sista tio minuter som spänningen slog till ordentligt.

Östersund tog ledningen med tio minuter kvar av ordinarie tid och först på stopptid kunde Sirius rädda ena poängen när Elin Åkerman petade in kvitteringen på en riktig smörpass från Ingrid Wixner.

Nu drar alltså seriespelet igång igen efter ett åtminstone för Sirius del välkommet uppehåll.

– Det kom välbehövligt för vår del eftersom vi drabbades av en ordentlig sjukstuga, berättar Olof Unogård. Det blir lätt så när skolorna drar igång och hösten kommer. I vanliga fall vill man gärna ta uppehållen för att blåsa på lite extra i träning men för oss blev det några vilodagar istället. Det är sent i säsongen och många spelare är slitna, så de var värda den vilan Nu är de flesta tillbaka och vi ser fram emot de fyra matcher vi har kvar.

Lutar man sig mot tabellen så bör det bli en lätt match för Sirius men så enkelt är det inte betonar Olof Unogård.

– Även om det skiljer tretton poäng så har vi stor respekt för motståndet. Vi fick bara 1-1 hemma och Östersund är ett av de lag som spelar den finaste fotbollen, inte minst hemma på deras konstgräs. Det är en tuff bortamatch. För oss kommer det att handla mycket om att driva upp tempot i matchen. De är ändå nykomlingar och hamnar i vissa problem när tempot går upp.

 

Östersunds DFF – IK Sirius FK

Söndag 27 september, 15:00

Jämtkraft Arena

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch