Inför: Östersunds DFF – IK Sirius FK

01082021_1627845978.png

Säsongens näst sista långresa stundar för Sirius damer. I morgon vid sjusnåret rullar laget iväg norrut för bortamatch mot Östersunds DFF för att försöka utöka segersviten med en sjätte seger, efter sommaruppehållet.

Matchen innebär inte bara en jakt på nya poäng utan även ett och annat kärt återseende eftersom Östersunds trupp mönstrar på inte mindre än tre tidigare Siriusspelare, Emelie Almesjö, Sarah Storch och Main Winberg. Laget håller en stabil position i mitten av serien och har under hela säsongen bland friskt mellan segrar och förluster, något som fortsatt även efter sommaruppehållet. Närmast kommer man från två raka segrar, visserligen var en av dem en match i Svenska cupen mot motstånd från en lägre division men segrar ger alltid råg i ryggen och bättre självförtroende.

Det är något som även Sirius kommer till spel med. I mängder rentav efter en succéartad omstart av Elitettan och Svenska cupen där man skrapat ihop full pott i de fem matcher som spelats, med en imponerande målskillnad på 19 – 3. Samtidigt som försvaret håller det mesta stången har även målskyttet kommit igång på allvar. På bara fyra seriematcher efter uppehållet har man fördubblat den totala målskörden och har nu häng på tredjeplatsen, och bra fem poäng upp till tvåan Hammarby.

– Jättekul att vi producerar så här bra samtidigt som vi är väldigt tajta bakåt, säger Fredrik Bernhardsson. Grunden till att det går så bra just nu är vårt stabila försvarsspel. Samtidigt är många av spelarna i väldigt bra form, med både pigga ben och pigga huvuden. Det ger en konkurrenssituation som gör att alla steppar upp ett steg.

Vårmötet lagen emellan slutade med en 1-0-seger för Sirius där matchens enda mål även var Agnes Nybergs första mål som startspelare. Fredrik bekräftar bilden av Östersunds blandning av högt och lågt i resultatlistan.

– Ja, de verkligen blandar och ger, vilket kanske kan förklaras av att de haft stor omsättning på spelare. I sina bästa stunder är Östersund ett fantastiskt bra lag som vi har den största respekt för. Vi vill fortsätta att fokusera på det vi gjorde senast mot Kungsbacka och det är viktigt att vi är modiga och vågar ta initiativet även i våra bortamatcher.

Spelare som inte är tillgängliga är fortfarande Märta Säfström, Josefin Jarstad och Clara Ringmar. Och Sirius åker upp med en trupp på totalt 15 spelare i morgon, återigen förstärkt med Ariam Berhane från F19.

Östersunds DFF – IK Sirius FK

Söndag 4 september, 15:30

Jämtkraft Arena, Östersund

 

 

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch