Inför Östersund-Sirius

  • App
02082021_1627886289.jpeg

Tio matcher – noll segrar. Det är Sirius facit mot Östersund i seriesammanhang de senaste tio åren. Men detta är inget som stör dagens blåsvarta lag när de beger sig till Jämtland för en drabbning på Jämtkraft Arena.

– Frågar du spelarna så vet de nog inte ens om det, säger assisterande tränare Theodor Olsson

Det blev noll poäng i premiären mot Djurgården. Trots det fanns det många ljusglimtar för Sirius som ofta dominerade matchbilden. Offensivt var spelet både tydligt och varierat. Defensivt hade bortalaget knappt en chans utöver målen. Sirius pressade högt och tvingade ofta Djurgården att slå ifrån sig och hade hemmaspelarna bara varit lite vassare framför mål hade resultatet sett annorlunda ut.

Ikväll står Östersund för motståndet, ett lag som också fick se sig besegrade med 0–2 i premiäromgången. Men det är inget lag att underskatta, säger Olsson:

– De är väldigt bra spelare för spelare. De är dynamiska vilket gör dem svåra att ha koll på.

Stämningen i Sirustruppen är bra, jättebra till och med om man får tro Theodor Olsson.

– Jag tror att killarna var ganska glada över premiären och känner att det är skönt att ha den avklarad. Däremot är många sugna på att revanschera sig efter förlusten, berättar han.

Även om det såg bra ut offensivt (förutom avsaknaden av mål såklart) mot Djurgården var spelet utan boll det tränarstaben var mest nöjda med. Laget pressade högt och höll gästerna borta från farliga ytor. Olsson berättar att just presspelet är något de vill vara ska vara ett av lagets signum:

– Det är något vi jobbar hårt på. Vi vill vara ett lag som vinner tillbaka bollen snabbt.

Försvarsspelet var något som stundtals såg skakigt ut på försäsongen men verkar ha varit något laget tränat mycket på sen dess. Om det är en indikation på hur väl Sirius tagit vara på uppehållet lovar det gott inför sommaren och hösten.

Det kommer dock inte bli någon enkel match ikväll för de blåsvarta. Östersundsspelarna kommer vara minst lika revanschsugna och kommer vilja visa att de är bättre än vad de var mot Hammarby. Men om Sirius spel utan boll är lika bra som mot Djurgården är det bara målen som saknas.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch