Inför Östersund: ”Inspirerande utmaning”

  • App
01082021_1627859484.jpeg

Sirius jagar gruppsegern i Svenska Cupen när man i gruppspelets sista omgång tar sig an avsågade Östersunds FK på bortaplan, med avspark klockan 15.00 på söndagen.

>> Truppen mot Östersunds FK
>> TV | Arvidsson inför ÖFK: ”Kan bli en bra match”

En match återstår i Svenska Cupens gruppspel, och för Sirius väntar på söndagen en tuff bortamatch mot Östersunds FK. Till skillnad från hemmalaget har dock Blåsvart fortsatt chansen att ta sig vidare till kvartsfinal när matchen sparkas igång klockan 15.00 på Jämtkraft Arena.

Samtidigt möts Sirius båda konkurrenter om förstaplatsen i gruppen, Halmstad och Karlstad, i Halmstad. Där behöver hemmalaget bara vinna för att knipa förstaplatsen, medan det för Sirius krävs att man slår Östersund samtidigt som den andra matchen antingen: slutar oavgjort; eller med Karlstadvinst samtidigt som Sirius får in ett par bollar extra och passerar värmlänningarna på målskillnad.

Mot Halmstad på Löten förra helgen spelade Sirius långa stunder fin fotboll, men förlorade trots en chanskavalkad under andra halvlek med 2-1. Nu väntar årets på pappret tuffaste motstånd så här långt, och Blåsvart väntar sig ett motiverat Östersund trots att jämtlänningarna redan är utslagna. Efter 0-0 hemma mot Halmstad i den första omgången förseglades Östersunds cupöde i och med en överraskande 3-2-förlust borta mot Karlstad.

– Det är en inspirerande och tuff utmaning mot ett bra lag som antagligen är väldigt revanschsugna. De kommer nog verkligen vilja visa att de är bättre än sina senaste resultat, säger Henrik Rydström.

– Det som är kul med cupen är att det är tre helt olika typer av matchen. Karlstad hade sina utmaningar, Halmstad sina, och nu en motståndare som fortfarande vill ha mycket boll, flytta på sina motståndare och överbelasta ytor. På det sättet att vi pratar om att vi vill jobba med utveckling är det bra att vi ställs mot olika utmaningar, säger Henrik Rydström.

Efter en lång rad oavgjorda resultat lagen emellan har Sirius i de senaste mötena haft svårare för Östersund. I fjol blev det en 5-2-förlust i bortamatchen innan man stod för en betydligt bättre insats hemma på Studan i höstas men ändå föll snöpligt med 0-1 efter ett sent avgörande. Blåsvart har med andra ord också revansch att utkräva i söndagens match.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch