Inför ÖSK – ”Skönt med en ny match direkt”

• App

Sirius återvänder hem till Studenternas för att i omgång sex ta emot Örebro. Med vind i seglen efter bortasegern mot Falkenberg hoppas Sirius kunna upprepa det som hände på torsdagskvällen. Även om det inte var Uppsalalagets bästa match var vi tillräckligt effektiva för att vända och vinna. Kan vi behålla denna effektivitet och dessutom hitta tillbaka till det vägvinnande offensiva spelet från tidigare matcher kan mötet med Örebro bli en perfekt avslutning på veckan för alla vars hjärtan dunkar lite extra hårt för blåsvart.

Sirius gjorde säsongens sämsta halvlek de första fyrtiofem minuterna mot Falkenberg. Kanske var det lite ovant med underlaget och då hjälpte det inte att Falkenberg pressade hårt och spelade fysiskt. Blåsvart lyckades dock överkomma detta i andra halvlek genom att under fem minuter i mitten av halvleken vara hypereffektiva och göra två mål på två avslut.

Trots segern kände många spelare sig lite besvikna på sina egna insatser, och det finns en liten revanschlusta i truppen. Det säger Theodor Olsson, assisterande tränare.

– Många känner nog att det är skönt med en ny match direkt där de kan prestera bättre än mot Falkenberg.

Olsson själv är nöjd med hur laget svarade efter motgångarna i första halvlek.

– Det var verkligen en lagseger, där de på bänken kommer in och bidrar i allra högsta grad. Inga lag tar snygga poäng där nere. Vi försökte förbereda spelarna så mycket som möjligt på att det skulle bli tufft och vi att vi måste springa och ta dueller men ingen kunde nog föreställa sig hur tungt det skulle vara.

Årets Allsvenska har av förklarliga skäl ett lite tätare spelschema än vanligt. Efter matchen mot Falkenberg var Sirius därför tvungna att ställa om direkt och börja fokusera på matchen mot Örebro. När man bara har några få dagar mellan matcherna blir prioriteringarna lite annorlunda. Man hinner ofta inte analysera den senaste matchen så noga, istället läggs vikten på att spelarna ska återhämta sig, förklarar Olsson.

Nu är det alltså fjolårets nia i tabellen, Örebro SK, som står för motståndet. I deras senaste match spelade de 0–0 mot BK Häcken. De har haft lite svårt att göra mål i säsongsinledningen, men i den andra omgången slog de regerande mästarna Djurgården borta med 1–2. Det är med andra ord ett lag att se upp med.

– Det gäller att inte ge dem för fria tyglar utan få dem att anpassa sig till vårt spel och vår matchbild. Vi vill få dem att jaga mycket boll och inte styra allt för mycket på egen hand, säger Theodor Olsson.

I Siriuslägret är nästan alla spelare tillgängliga. Daniel Jarl, som missade matchen mot Falkenberg, har lite problem med en fot och kommer därför inte att vara med mot Örebro. Annars är truppen mycket lik hur den sett ut i tidigare matcher.

Att spelarna inte var nöjda trots seger i förra matchen lovar gott. Förhoppningsvis kan de kanalisera den energin och göra det som krävs för att ta säsongens första seger hemma på Studenternas mot Örebro.