Inför: Örgryte IS – IK Sirius

01082021_1627844397.jpeg

På söndagen klockan 13 tar sig Sirius herrar an starka nykomlingen Örgryte IS i ett toppmöte på Gamla Ullevi i Göteborg.

Efter flera matcher där spelet i stort satt som det skulle men trepoängarna saknades fick Sirius i måndags lite skön omväxling. Spelet hackade förvisso i långa perioder mot Syrianska, men målen trillade ändå in och det blev till slut en välbehövlig 3-1-seger hemma på Studan.  På söndagen väntar starka nykomlingen Örgryte i ett intressant möte på bortaplan.

– Frånsett delar av matchen mot Syrianska tycker jag att vi har gjort det bra på sistone, vi är i bra slag och har en bra känsla inför imorgon, säger Kim Bergstrand.

Matchen på Gamla Ullevi sparkar igång redan klockan 13:00, och ytterligare fem matcher i Superettans åttonde omgång spelas under eftermiddagen. Bland annat möter serieledande AFC United Varberg på hemmaplan, medan tvåan Halmstads match mot Ljungskile spelas först på måndagen.

Sirius och Örgryte har inlett säsongen på i stort sett samma sätt, rent tabellmässigt. Sirius kniper för närvarande tredjeplatsen i tabellen just före Örgryte tack vare sina 11 gjorda mål mot 10, när såväl poäng som målskillnad är desamma. Det är också raden med 3 segrar, 3 oavgjorda och 1 förlust. För Örgrytes del var den senaste matchen ett av de där tre kryssen, borta mot Trelleborg tog man ledningen två gånger om men fick ändå nöja sig med en poäng efter att hemmalaget till slut kvitterat till 2-2.

I Örgryte finns rutinerade pjäser som Geroge Mourad och Björn Anklev, men stuckit ut mest så här långt har kanske ändå Sebastian Ohlsson med sina fyra mål. De 16 mål han gjorde när Örgryte i fjol tog sig upp från Division 1 var ändå bara näst flest i laget. William Atashkadeh, mållös så här långt i år, noterades för 20 fullträffar när göteborgarna genom en andraplats i Division 1 Södra och efterföljande kvalseger tog sig tillbaka upp till Superettan efter två år.

– Örgryte är en bra och pigg nykomling som spelar en snabb och rapp fotboll. De har framför allt ett bra anfallsspel, är passningsskickliga och snabba. De gick bra i Division 1 i fjol och det syna att de har ett stort självförtroende. Det blir två lag som gillar att föra matcher på eget grepp, så det kan nog bli en intressant match, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp saknas jämfört med senast Kujtim Bala, som tvingades gå av lördagens träning med ljumskproblem. In kommer istället Gustav Thörn.

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Jakob Bergman
22 Daniel Ahonen
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch