Inför: Örebro SK – IK Sirius

  • App
01082021_1627852878.jpeg

På måndagen klockan 19 tar sig Sirius an Örebro SK på bortaplan i allsvenskans elfte omgång.

Med en tredjedel av den allsvenska säsongen avklarad befann sig Sirius efter tio omgångar på en fin femteplats i tabellen. Bara två matcher återstår nu innan man går på ett ovanligt tidigt sommaruppehåll, och den första av dessa spelas borta mot Örebro SK på måndagskvällen.

Efter 1-1-matchen mot Hammarby hemma på Studan senast är Blåsvart nu obesegrade i fem raka matcher, trots att man länge gått på knäna på många sätt, med en lång skadelista och tätt matchande. När man nu fått nio dagars uppladdning inför denna match har man fått en chans att samla ihop de där extra krafterna inför avslutningen av vårsäsongen.

– Det har varit mycket återhämtning för både huvuden och ben, men det känns bra och nu är vi tillbaka på en bra nivå. Vi har pratat om att det är viktigt att vi sätter våra grunder när vi får byta spelare fram och tillbaka, att fokusera på vårat grundspel, säger Kim Bergstrand.

Är du sugen på att se matchen på plats? Tre supporterbussar i Västra Sidans regi rullar till Behrn Arena, och det finns platser kvar. Läs mer via länken nedan!

>> Åk supporterbuss till bortamatchen i Örebro

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk när du köper matchen så får Sirius ta del av intäkterna.

MOTSTÅNDARNA
Det har inte blivit någon toppenstart på säsongen för Örebro SK. Man tog visserligen två segrar på de tre första matcherna, men sedan 2-1-segern hemma mot Östersund i mitten av april har det inte blivit några fler trepoängare. Genom tre kryss har man sedan lyckats skrapa ihop en totalsumma på nio poäng efter tio matcher.

Efter att anfallsstjärnan Kennedy Igboananike blivit avstängd i fyra matcher på grund av en vass armbåge har de svartvita inte lyckats göra ett enda mål under hans frånvaro. Efter 0-2-förlusten mot GIF Sundsvall fick man nöja sig med 0-0 borta mot Halmstad förra lördagen.

I måndagens match är Igboananike tillbaka, och kanske är det då dags för närkingarna, ledda av karismatiske tränaren Alexander Axén vid sidan om och lagkaptenen Nordin Gerzic på planen, att bryta trenden. Kim Bergstrand menar att det finns en hel del att se upp med hos dagens motståndare.

– De har många bra fotbollsspelare, vilket de framför allt visade i början av säsongen. Sedan har de haft lite motigt resultatmässigt, men det är ett lag som är bra i sitt kontringsspel och har en bra coach och bra spelare, så förr eller senare kommer de att trycka till, säger Siriustränaren.

TIDIGARE MÖTEN
Sirius besökte Behrn Arena så sent som i vintras, närmare bestämt i en träningsmatch i februari som Blåsvart gick vinnande ur med slutresultatet 4-2. I försäsongsmatcher har man mötts flera gånger på senare år, men i tävlingssammanhang desto mindre. Under Sirius förra två sejourer i allsvenskan 1969 och 73-74 möttes dock lagen sex gånger, med tre ÖSK-segrar, en IKS-triumf och två kryss som resultat.

LÄGET I TRUPPEN
Moses Ogbu drog på sig säsongens tredje gula kort i matchen mot Hammarby och är därmed avstängd i denna match. Tillbaka i matchtruppen efter sin handskada är dock Ian Sirelius. Med i en allsvensk matchtrupp för första gången är dessutom 16-årige akademispelaren Isac Bråholm.

ÄNDRING MÅNDAG: Kingsley Sarfo utgår ur matchtruppen av personliga skäl.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
18 Jesper Arvidsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
Isac Bråholm

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch