Inför: Örebro SK – IK Sirius Herr

01082021_1627804650.jpeg

Försäsongens sista träningsmatch bjuder på en utmaning för Sirius herrar som imorgon lördag kl 13 genrepar inför seriestarten borta mot allsvenska Örebro SK.
Fyra segrar, en oavgjord och två förluster är Sirius facit för årets försäsong, så här långt. Nu återstår bara en träningsmatch innan det är dags att sparka igång seriespelet i Superettan för året, och den går av stapeln på Behrn Arena i Örebro imorgon lördag kl 13, där allsvenska (och cupfinalisterna) Örebro SK står för motståndet. Två fina 3-1-segrar mot BP och AFC följdes förra helgen av en mindre bra 1-1-match mot Brage och nu hoppas Sirius på bättre besked inför seriestarten.Thomas Lagerlöf tycker att man börjar hitta rätt, även om träningsveckan inte varit ultimat.- Det går åt rätt håll. Det gäller att få mer att sitta ihop, andra halvlek mot Brage var inte bra. Nu har vi fått lite småskavanker här och var, och det är klart att det stör lite när vi blir färre i träning, sista veckan har vi varit 14-15 spelare. Det stör ju helheten, men det som är bra är i alla fall att de snart är tillbaka, det är inga långvariga grejer.

Örebro SK var i fjol Allsvenskans motsvarighet till Sirius på så sätt att man slutade på sjätteplatsen i tabellen. Framför allt var det en fantastisk höst som lyfte de svartvitklädda till den placeringen, och delar av den form man då visade upp verkar man ha tagit med sig in i årets försäsong. Genom att slå ut regerande svenska mästarna Malmö FF i kvartsfinalen och regerande cupmästarna Elfsborg i semifinalen har ÖSK tagit sig vidare till final i Svenska Cupen.

Nu genrepar man alltså mot Sirius inför seriestarten, och det lär bli något att bita i för Blåsvart.
– Ja, det är kul att möta bra lag. När vi mötte Brage sist mötte vi ett lag som fokuserade på försvarsspel, nu möter vi ett lag som också är bra på att försvara sig, men med tanke på att de ligger en serie högre än oss och är Sveriges kanske formstarkaste lag just nu så lär vi också få jobba lite försvarsspel i den här matchen, så att vi får träna på helheten, säger Thomas Lagerlöf.

I Siriustruppen imorgon saknas Kalle Larson, som vilar med en känning i baksidan, och Niklas Busch Thor, på grund av sjukdom. Utöver dessa saknas även Ante Björkebaum, Ian Sirelius, Daniel Ahonen, Frej Engberg och Patrick Hopkins. Tillbaka i matchspel är dock Gustav Thörn som saknades mot Brage, och Andreas Eriksson som senast spelade match under träningslägret i Turkiet i början av februari.

När han nu blivit av med en svullnad i knäet har han kunnat träna på för fullt och är redo att hoppa in imorgon.
– Det är klart han ligger lite efter träningsmässigt, men han har tränat fullt i två veckor nu. Rörelsemönster och allt sånt ser mycket bättre ut efter att han fått bort svullnaden i knät, sen måste förstås tempo och uthållighet tränas upp lite men det går åt rätt håll, så han är definitivt tillräckligt bra för att spela fotboll, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius startelva (4-2-3-1)
1. Andreas Andersson
15. Gustav Thörn – 25. Carl Nyström – 4. Oscar Pehrsson – 33. Erik Figueroa
8. Kim Skoglund – 18. Nicklas Maripuu
16. Johan Andersson – 19. Christer Gustafsson – 90. Stefan Silva
20. Moses Ogbu

Avbytare: 30. Lukas Jonsson, 17. Kingsley Sarfo, 27. Jonatan Berg, 21. Andreas Eriksson, 11. Jonathan Lundbäck

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch