Inför: Örebro SK – IK Sirius

  • App
02082021_1627873690.jpeg

Sirius tar sig på måndagen klockan 19.00 an Örebro SK borta på Behrn Arena i allsvenskans elfte omgång.

>> Truppen mot Örebro SK
>> Supporterinfo: Örebro borta 27/5
>> Inte på plats? Se matchen i C More!

Sirius beger sig på måndagen till Örebro för sin näst sista match innan allsvenskan går på sitt månadslånga sommaruppehåll. Mot ÖSK på Behrn Arena jagar Blåvart tre nya, viktiga poäng efter bakslaget i hemmamatchen mot Häcken förra helgen. Då blev det förlust med 4-3 efter några olyckliga minuter i början av andra halvlek där Häcken ryckte från 2 till 4-1 efter några blåsvarta bolltapp.

– Att spela bollen är en del av vårt DNA, men vi ska ta beslut utifrån våra principer och det vi vill i spelet, inte vara naiva och göra saker som ger motståndarna energi. Häcken pressade bra och fick utdelning för det. Utöver det tycker vi att det var bra att vi kom tillbaka i matchen, att vi kunde få match av det ända till slutet. Det är en styrka som vi ska ta med oss, säger Mirza Jelecak.

Att Sirius till slut fick in tre mål på ett Häcken som bara släppt in fem på nio matcher dessförinnan var en något förmildrande omständighet, men i måndagens match gäller det att alla bitar sitter på plats.

– Det viktigaste är att vi sitter ihop som ett lag och är duktiga på att flytta runt bollen. Att vi använder spel in centralt och verkligen försöker få in mycket bollar i deras straffområde. Ska vi göra mål måste vi dit, säger Mirza Jelecak.

Örebro SK har blandat och gett i säsongsinledningen, och placerar sig med elva poäng på elfte plats i tabellen, en poäng och en placering framför Sirius. Segrar med 2-1 borta mot GIF Sundsvall och senast 3-1 mot Östersunds FK (med en 2-1-förlust mot IFK Norrköping däremellan) har dock inneburit ett lyft på senare tid, och totalt fyra mål vardera av nyblivne U21-landslagsmannen Jake Larsson och Malmö FF-lånet Carlos Strandberg har gjort dem till närkingarnas största offensiva tillgångar i säsongsinledningen.

– Örebro har haft en konstig säsong hittills, mycket skador i backlinjen och extremt mycket flyttande av spelare i positioner, de får ingen kontinuitet i det. Också väldigt svajiga prestationer och resultat. Nu senast gjorde de en ganska bra insats mot Östersund, men det går väldigt mycket upp och ner, säger Mirza Jelecak.

För Sirius del har Örebro inte varit något favoritmotstånd under de senaste åren. Senaste allsvenska mötet slutade 0-0 på Behrn Arena i höstas, men dessförinnan gick ÖSK segrande ur alla tre möten i seriespelet.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch