Inför: Nacka FF – IK Sirius, Svenska Cupen

01082021_1627807771.jpeg

Sirius herrar ger sig på onsdagen kl 19:30 åter in i Svenska Cupen, då man i 2015/16 års andra omgång möter division 2-laget Nacka FF borta på Boovallen utanför Stockholm.

Mitt bland viktiga Superettanmatcher är det på onsdagen dags för en annan utmaning för Sirius herrar, då man tar sig till Boovallen för match mot division 2-laget Nacka FF i Svenska Cupens andra omgång kl 19:30. Blåsvarts första match i 2015/16 års upplaga av cupen är den som avgör huruvida man tar sig vidare till vårens gruppspel eller ej, något man lyckats göra alla tre år sedan det nya cupformatet infördes genom segrar mot i tur och ordning Hammarby, Brage och Vasalund. Kim Bergstrand startar gärna även 2016 års säsong med ett cupgruppspel.
– Det brukar vara bra att få de tre matcherena. Vi ska göra allt vi kan för att vinna, självklart.

Nacka FF deltog för första gången i cupen i denna form i fjol, då man åkte ur i den första omgången efter straffavgörande borta mot Värmdö IF. I årets första omgång lyckades man för drygt två veckor sedan bättre, och slog efter en sen kvittering under ordinarie matchtid division 1-laget Huddinge IF med 3-1 efter förlängning. I Division 2 Norra Svealand ligger man på sjunde plats i en jämn tabell, men har gått trögt på slutet och inte vunnit på fyra matcher. Sin senaste match spelade man faktiskt på Studenternas, där man förlorade mot Upsala IF med 3-1.

Att möta ett lag från en lägre division kan tänkas bli en annan typ av utmaning än den Sirius vanligtvis ställs inför, men Kim Bergstrand tror inte att det är en särskilt stor omställning.
– Nja, det är ju fortfarande elva man i deras lag, men vi har en fördel av att vi spelar i ett högre tempo allt som oftast, och det är det vi måste göra även imorgon. Sedan får vi räkna med att de kommer att göra allt för att försvara sig naturligtvis, det är svårt att se att de skulle gå full fart framåt. Men vi måste utnyttja vårt högre tempo och sätta full fart direkt från start.

I Siriustruppen saknas en handfull spelare på grund av småskavanker, eller vilar som rena försiktighetsåtgärder. Ian Sirelius utgick på tisdagens träning med smärtor i ljumsken och missar därmed matchen. Nyförvärvet Simon Berg är spelklar och kommer att göra matchdebut i Blåsvart, och även akademispelaren Leopold Tato Ekenberg ingår i matchtruppen. Jonatan Bergs medverkan är på tisdagskvällen osäker på grund av tandvärk.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
20 Moses Ogbu
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa
Simon Berg
Leopold Tato Ekenberg

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch