Inför Mjällby – Sirius

  • App
02082021_1627886525.png

Efter poängtappet mot Elfsborg senast är det nu en dag kvar till nästa match. Den här gången ställs vi mot Mjällby på bortaplan. Ett lag som kommer till matchen med två  raka kryss i ryggen.

Blåsvart rörde sig söderut direkt efter måndagens match och har nu laddat batterierna på plats i Blekinge. Laget bor i Ronneby och tränar i Listerby, några kilometer därifrån.
– Vi kommer totalt hinna med tre träningar på naturgräs innan matchen. Bättre förutsättningar har vi nog inte haft innan någon annan gräsmatch tidigare i år, säger Theodor Olsson, Sirius assisterande tränare.

För att hitta senaste drabbningen mot Mjällby behöver vi backa hela fem år bakåt i tiden. Det mötet slutade med en 2-1 vinst för blåsvart nere i Hällevik. Sedan dess har mycket hänt, en av Siriusspelarna från den tiden är numera anfallare i Mjällby.
– Klart det är kul att möta Moses Ogbu för de som har lirat med honom i Sirius. Men förutom Moses har Mjällby flera andra duktiga fotbollsspelare som vi får se upp med, säger Theodor Olsson.

Läget i truppen
20-mannatruppen som åkte ner till Borås har nu bantats ned till 19 spelare i och med Stefano Vecchias läkarundersökning i Uppsala. Inför matchstarten imorgon bantas truppen som vanligt ned till en 18-mannatrupp.

Tabelläget
Den allsvenska tabellen är fortsatt jämn. Det skiljer fyra placeringar men endast två poäng mellan Sirius och Mjällby inför torsdagens drabbning. En Siriusvinst skulle innebära att blåsvart hakar på det övre skiktet, medan ett oavgjort resultat eller en förlust skulle innebära att laget befäster sin plats i mitten av tabellen.

Nu hoppas vi att laget har lämnat matchen i Borås bakom sig och är redo för att åka hem med tre färska pinnar från Hällevik!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch