Inför: Mjällby AIF – IK Sirius

01082021_1627807779.jpeg

På söndagen klockan 16 är det dags för Sirius herrar att ta sig an Mjällby AIF på Strandvallen i Hällevik i Superettans 20:e omgång.

Sirius herrar åker till det blekingska Listerlandet på söndagen för möte med ex-allsvenska Mjällby AIF, som efter en tuff säsong så här långt verkar vara på gång. Sirius säsong har inte varit särskilt tuff, man ligger fortsatt på tredje platrs i tabellen och är trots blandade känslor efter 3-3-matchen hemma mot Ljungskile senast i god form.
– Vi tycker att vi tränar på bra, och gjorde en bra match sist förutom några procent där vi går ner oss och blir straffade för det. Men vi har en positiv trend i vårat spel, säger Kim Bergstrand.

Superettans tjugonde omgång drog igång med att såväl bakom Sirius utmanande Varberg (förlust mot GAIS) och serieledande Jönköping (kryss mot Brommapojkarna) tappade poäng, medan Syrianska tog en komfortabel 4-1-seger borta mot Utsikten. På söndagen spelas ytterligare fyra matcher, innan omgången fullbordas på måndagen med det spänande mötet mellan inför omgången fjärdeplacerade Degerfors och tvåan Östersund, Sirius för närvarande närmsta konkurrenter.

Efter fem raka säsonger i Allsvenskan tog det roliga slut för Mjällby AIF efter säsongen 2014. Efter en femtonde och näst sista placering fick man lämna serien med tre poängs marginal, och var därmed trillbaka i den serie där man tillbringat de fem åren dessförinnan, och lämnat i riktnig uppåt samtidigt som Sirius gick åt andra hållet. När lagen nu möts igen är styrkeförhållandet ett annat, Mjällby har nämligen haft en mycket tuff säsong så här långt och ligger, trots uppåtgående form med två raka segrar, på sextonde och sista plats i tabellen, om än med möjlighet att klättra en placering om man tar poäng. På Studan i slutet av maj var Sirius fullständigt överlägsna bortalaget fårn Blekinge, och vann till slut med 1-0 efter Erik Figueroas sena mål. Efter segrar 1-0 hemma mot GAIS följt av 2-0 borta mot IK Frej senast är dock de gulklädda på väg uppåt, och man har fölrstärkt med flera namnkunniga spelare under sommaren. Mest anmärkningsvärt är förstås att förre landslagsmannen Christian ”Chippen” Wilhelmsson gjort comeback efter att ha lagt skorna på hyllan efter förra säsongen, samt att Mjällby även knutit till sig AIKs tidigare skyttekung Teteh Bangura.
– De har skaffat sig mer rutin och fått in många allsvenska matcher i sin trupp. Det kan nog påverka dem, men det är svårt att bedöma. De har blivit lite stabilare nu på sista tiden, men vi känner att vårat spel också är bra just nu, så det blir nog en bra match. Det är ungefär samma förutsättningar som inför matchen mot Ljungskile, Mjällby har visserligen bra form och har vunnit två raka men det är spelmässigt en likvärdig motståndare som vi mötte förra veckan, så vi har tränat på ungefär samma saker, säger Kim Bergstrand.

Christer Gustafsson som gick ut skadad i matchen mot Ljungskile saknas i söndagens matchtrupp. Tillbaka är dock Ante Eriksson såväl som Erik Figueroa efter frånvaro på grund av skada respektive sjukdom.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch