Inför: Malmö FF – IK Sirius

01082021_1627814739.jpeg

Tre träningsmatcher in i årets säsong är det nu dags att dra igång på allvar för Sirius herrar. Svenska Cupens gruppspel står för dörren, och rivstartar direkt på lördagen. På Malmö IP klockan 16 står Malmö FF för motståndet, en tuff utmaning för Blåsvart som efter den säkra segern mot kazakiska FC Taraz senast nu lär behöva ta både ett och två kliv upp i nivå för att matcha motståndet.

Under lördagen spelas de flesta av matcherna i premiäromgången av Svenska Cupens gruppspel, innan omgången fullbordas med en handfull matcher på söndagen och måndagen. De övriga två lagen i Sirius grupp 5, GIF Sundsvall och Ängelholms FF, sparkar igång sin första av tre gruppspelsmatcher en timme innan Sirius gör detsamma i Malmö.

Efter två raka allsvenska guld med Champions League-spel som följd blev det ”bara” en femteplats för Malmö FF i Allsvenskan i fjol. För att få spela ute i Europa även i år, i så fall i form av Europa League, måste de hårdsatsande skåningarna därför vinna Svenska Cupen under våren. I laget finns fortsatt landslagsaktuella spelare som Oscar Lewicki och Anton Tinnerholm, och bland nytillskotten inför säsongen finns islänningen Vidar Örn Kjartansson och danske Anders Christiansen, båda med landslagsmeriter. Till lördagens match saknas dock lagkaptenen Markus Rosenberg, som är avstängd. Så här långt i vinter har man hunnit med fyra träningsmatcher med två segrar, ett kryss och en förlust som facit. Senast blev det seger 1-0 mot danska Bröndby.

– Eftersom Malmö måste vinna för att få spela i Europa blir det förstås extra tufft, men vi har slagit bra lag förut och får vi till en bra prestation så är det väldigt sällan vi förlorar fotbollsmatcher. Känslan är att många spelare börjar komma upp i fas och vi gjorde en bra laginsats sist nere i Turkiet där alla bitarna satt ihop. Vi kan definitivt överraska om vi gör en bra insats, då tror jag att vi är bättre än vad de tror, säger Thomas Lagerlöf.

– Det känns väldigt inspirerande att få dra igång säsongen på riktigt, inför utsålda läktare, fortsätter han.

Läktarna på Malmö IP är mycket riktigt slutsålda för hemmasupportrarna, men för alla er blåsvarta som åker till Malmö köps biljetterna till bortasektionen i luckan när ni kommer till matchen, så det finns inget som stoppar ett härligt blåsvart stöd på Malmö IP. Vi ses där!

I Siriustruppen saknas bland de som åker ned till Malmö på lördagsmorgonen Ante Björkebaum, Ian Sirelius, Daniel Ahonen och Karvan Ahmadi

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kjutim Bala
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
21 Andreas Eriksson
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch